четвер, 19 квітня 2007 18:08

Лариса Руснак звільняється з лото "Забава"

Автор: фото: Олександр ЧЕКМЕНЬОВ
  Актриса Лариса Руснак купує по кілька квитків лото ”Забава”. Одного разу виграла 17 гривень
Актриса Лариса Руснак купує по кілька квитків лото ”Забава”. Одного разу виграла 17 гривень

Біля столичного театру ім. Франка курять Остап Ступка, Руслана Писанка та режисер Юрій Одинокий. На авто "Х"юндай Акцент" під"їжджає актриса Лариса Руснак, 45 років.

— Я на інтерв"ю, — каже Одинокому.

— Не пущу! — лементує режисер. — Вона на годину постійно запізнюється на репетиції, чуєте? — кричить навздогін. У гримерці Лариси до вистави "Варшавська мелодія-2" готується Ада Роговцева. Ми заходимо в сусідню кімнату.

Ледь вас упізнав, — зізнаюся.

— Звикла до цього, — відповідає вона. — Коли умиваюся, обличчя, як білий млинець. Я на ньому малюю, що хочу. Мене п"ять років до театру не пускали без перепустки. І мама не впізнала на виставі "Трибунал".

Тоді актриса була вже вагітна. Її привезли 1984-го вночі в пологовий будинок. Він щойно відкрився, Лариса була першою пацієнткою. Народжувала вночі. Поки нянечка шукала лікаря, троє синів померли на очах Лариси.

Від чого померли? — питаю.

— Стоп, — обриває, — про це я говорити не буду.

Після паузи говоримо про її авто.

— На права здала 1991-го, — розповідає актриса. — Машину брат із Німеччини пригнав. Просила тільки не червону. А приїхала червона "Ніссан Санні". ДАІшники досі питають: "Де ваш "ніссан"?" Знають мене по лото "Забава" та серіалах.

Як вам у "Забаві"?

— У вівторок подала заяву на звільнення. Посварилася з режисером.

У лотереї ніколи підтасовок не було?

— Одна людина просила, щоб машина дісталася якійсь дівчині. Мовляв, я знаю, як це робиться. Я встала і пішла. Більше з тими людьми не розмовляю.

Граєте в "Забаву"?

— Купую по кілька квитків, виграла 17 гривень. Хоча тато вигравав 500 і 200.

Рекламу зараз озвучуєте? — запитую, бо мало не кожну другу рекламу на телебаченні озвучує Руснак. Серед них — "Максфактор", "Мілківей", "Доктор Мом".

— Зараз відмовляюся, хоча за одну платили 50 євро. Син Іван жартує: "Твій голос скоро буде чути навіть з унітазу".

Яка зарплата в театрі?

— Така, що доводиться зніматися в російських стрічках. У фільмі "Вітчим" Андрія Бенкендорфа моя героїня помирає від раку. Учора на знімальному майданчику "хворіла". Щоб відпочити, сідаю в позу лотоса, — вмощується "лотосом" на стільці. — Учора після зйомок медитувала, і мене знудило. Колись у "Вії" грала покійну панночку. Лягла в "труну". Це навіть не труна була, а зіставлені стільці, і мене аж знудило. Священик пояснив, що актори проникаються роллю, тому притягують негативну енергію.

Ви віруюча людина?

— Мало буваю в церкві. Зате весь час постую. Їсти часу нема. Сплю чотири з половиною години.

А здоров"я?

— У мене в суботу були зйомки до ночі. У неділю о шостій ранку вже їхала на лото "Забаву", о 14-й була репетиція в театрі. Увечері перед виставою "Соломія" заснула на диванчику біля гримерки. Партнер по виставі будить: "Ляля, що з тобою?" Дивлюся в дзеркало — обличчя, як після тижневого перебуха.

Травми на сцені бувають?

— У "Братах Карамазових" граю лиходійку Грушеньку. Падаю на сіно і... спиною натикаюся на величезний цвях. А перед виставою "Каїн" на сцені хтось розсипав бите скло. А в нас ролі такі, що ходити треба босоніж і повзати по сцені. Хтось із персоналу зібрав скло у відро й викинув.

На зйомках серіалів спілкуєтеся з московськими актрисами?

— Їм спочатку не подобається "сало украінскоє" і "мова". Так хочеться по морді тріснути! Але потім ці московські куриці самі на українську переходять.

Яка ваша улюблена роль?

— Божевільна сестра Соломії Крушельницької у виставі "Соломія" та героїня індійських легенд Шякунтала у виставі "Шякунтала".

Щоб краще зіграти, спілкувалися з божевільними?

— Ой, спілкувалася! Навіть не довелося шукати. Перед рок-оперою "Біла ворона" на сцену залізла дівчина, одягнена в костюм Жанни д"Арк. Вона з гримерки украла вбрання. Каже: "Мене прийняв у театр Богдан Сильвестрович". Викликали її батьків, "швидку". Ледь упіймали, так ганяла по театру.

Хто з режисерів найвимогливіший?

— Андрій Приходько, в якого я грала Шякунталу, іноді кричить. А  покійний Володимир Оглоблін міг зробити так, — простягає руки до моєї шиї. — І актори вмить усе розуміли.

Ви одружилися з його сином.

— Я була на четвертому курсі київського театрального інституту, а Тарас після армії на першому. У перший день знайомства він повів мене до друга на день народження. А зранку познайомив із батьками. Через півроку ми одружилися. Вісім років жили разом, потім розлучилися. У Тараса тепер донька є. Ми нормально спілкуємося.

1962, 28 січня — Лариса Руснак народилася в місті Котовськ Одеської області в родині інженера та водія тепловоза
1982 — вийшла заміж за Тараса Оглобліна
1983 — закінчила театральний інститут ім. Карпенка-Карого
1984 — у пологовому будинку померли сини-трійнята
1990 — розлучилася
2005 — заслужена артистка України
Зіграла лікаря у фільмі "День народження буржуя", Мару в "Попілі Фенікса", доньку міністра в "Новом русском романе", мачуху в "Украденому щасті", понад 40 ролей в театрі

Зараз ви читаєте новину «Лариса Руснак звільняється з лото "Забава"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути