Ексклюзиви
пʼятниця, 13 червня 2008 19:07

Крістіну Орбакайте не пропустили на "Кінотавр"

У російському місті Сочі 7 червня розпочався XIX фестиваль "Кінотавр". У конкурсній програмі змагаються 14 російських повнометражних стрічок.

Фестиваль, на організацію якого витратили майже $3,5 млн, проходить у Зимовому театрі на узбережжі Чорного моря. За порядком дивляться декілька сотень охоронців із фірми "Карат", які зазвичай охороняють західних зірок. Пильнують, аби ніхто не фотографував знаменитостей на пляжі. Гості й учасники фестивалю живуть у готельному комплексі "Жемчужина". ВІП-гостей зустрічають в аеропорту в Адлері й везуть у Сочі на крайслері.

На відкриття фестивалю, зокрема, прибула донька Алли Пугачової співачка 37-річна Крістіна Орбакайте, яка виконала головну роль у фільмі "Любовь-морковь-2". Та на центральному вході кіноцентру, де відбувалася церемонія відкриття, співачку зупинили й не пропустили разом із іншими зірками пройтися "червоною" доріжкою.

Орбакайте, припускають, не взяла із собою спеціальної віп-перепустки. Крістіна розвернулася й зайшла через службовий вхід.

Відкрили фестиваль стрічкою 62-річного Олександра Прошкіна "Живи і пам"ятай" за повістю Валентина Распутіна — про життя села в російській глибинці.

— Хотіли знімати на річці Ангара, про яку згадує автор, — розповідає Прошкін. — Та нині вона не така, як її описує Распутін — там купа електростанцій і зіпсовані краєвиди. Тому знімали в селі старообрядців-переселенців у Нижегородській області.

Фаворитом "Кінотавра" вважають стрічку "Дике поле" режисера Михайла Калатозішвілі, 49 років. Вісім кінокритиків поставили цій історії про самотнього лікаря, що живе в безлюдному степу, 9 із 10 можливих балів.

На "Кіноринку", де продають права на фільми дистриб"юторам, презентують стрічку "Повернення мушкетерів, або Скарби кардинала Мазаріні" Георгія Юнгвальда-Хількевича, 73 роки. Одну з головних ролей у ній зіграв 58-річний Михайло Боярський.

— Я рідко відвідую цей фестиваль, бо вважаю його ярмарком марнославства. Нині приїхав лиш тому, що попросив режисер, — говорить він. — Треба презентувати нашу стрічку. Поки що не бачив її повністю.

Цього року на переглядах конкурсних фільмів у глядацьких залах вільне місце годі знайти. У попередні роки такої активності глядачів не спостерігалося. Почасти й через погоду: у Сочі похмуро. У морі майже ніхто не купається, лише засмагають.

На закритті "Кінотавра" 15 червня покажуть стрічку про гурт "Роллінґ стоунз" "Хай буде світло" Мартіна Скорсезе. Того ж дня журі на чолі з режисером Павлом Чухраем, 61 рік, вручить вісім нагород: головний приз, призи за найкращу режисуру, жіночу та чоловічу роль, операторську роботу, сценарій і музику до фільму.

Зараз ви читаєте новину «Крістіну Орбакайте не пропустили на "Кінотавр"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути