Ексклюзиви
неділя, 26 серпня 2007 14:45

Із Філіпом Кіркоровим Колдун більше не працює

  Дмитро Колдун каже, що не має грошей на власний автомобіль
Дмитро Колдун каже, що не має грошей на власний автомобіль

До 22-річного білоруського співака Дмитра Колдуна популярність прийшла після того, як він посів шосте місце на цьогорічному пісенному конкурсі "Євробачення" в Гельсінкі. Білоруси ніколи не виступали так вдало. У розкрутку Колдуна вклав гроші російський співак Філіп Кіркоров, який написав для нього конкурсну пісню "Ворк йо меджік". Але після "Євробачення" Кіркоров перестав цікавитися долею Дмитра.

Чому так сталося, "ГПУ" запитала в білоруського співака, коли той виступав у київському палаці "Україна" на врученні премії "Телетріумф".

— Із Філіпом ми розійшлися одразу після "Євробачення". Він ніколи не казав, що буде моїм продюсером.

Чия була ініціатива?

— Я нічого не вирішував. 2006-го, коли переміг у російському телепроекті "Фабрика зірок-6", усі права виконавця віддав російській музичній корпорації, що створила цей телепроект. Після "Євробачення" вона зробила моїм продюсером російського композитора Олександра Луньова, який написав хіти для Діми Білана "Невозможное возможно" і "Невер лет ю гоу". Я був радий цьому, бо після "Фабрики зірок" я був нікому не потрібен.

Складно працювати з Луньовим?

— Він емоційніший, ніж Кіркоров. Але не змушує фарбувати волосся в білий колір чи робити пірсинг на пузі. У деяких російських виконавців це прописано в контрактах. А ще Луньов не затягує мене в попсу. Наприкінці року видамо новий альбом із рок-композиціями.  Ще в школі я любив групу "Арія". Підлітком відростив волосся до плечей. В 11 класі зібрав рок-групу. Грали пауер-метал. Пісні англійською мовою — "Суцільний морок", "Німий свідок", "Ураган" — писали мої хлопці, а я співав.

Російську естраду я ніколи не любив

А як же поп-музика?

— Російську естраду я ніколи не любив. Але мусив співати, бо в мене вклали гроші, дали шанс вийти на сцену. Навіть якщо мені скажуть співати "В траве сидел кузнечик", я викладуся на всі сто.

Після "Євробачення" ви переїхали до Москви. Чому?

— У Білорусі в шоу-бізнесі все бездарно і гидко. Є там Театр естради. Але в мене навіть язик не повертається назвати його продюсерським центром. Якщо ти не догодив його керівникам, дорога тобі лише до ресторанів. На велику сцену не пустять. Була в Білорусі непогана група "Новий Єрусалим", грали рок і реп. Але хлопці побили горщики з Театром естради й виїхали до Росії. Там гурт розпався.

Із російськими співаками спілкуєтеся?

— Ні з ким не спілкуюся. Я дуже замкнута людина. Мені вистачає родичів.

У Москві знімаєте квартиру?

— Так. У агентствах нерухомості, дізнавшись, хто я, піднімають ціну. Думають, після "Євробачення" в мене грошей кури не клюють. А мені навіть на авто не вистачає. Досі їжджу на таксі.

1985, 11 червня — Дмитро Колдун народився в Мінську у родині вчителя географії
1990–2005 — навчається в хореографічному класі школи, потім у класі з поглибленим вивченням англійської мови, згодом — у фізико-хімічному
2006 — влаштовується солістом Білоруського державного оркестру під керівництвом Михайла Фінбірга; перемагає в російському телепроекті "Фабрика зірок-6"
2007 — шосте місце на пісенному конкурсі "Євробачення" в столиці Фінляндії Гельсінкі

Зараз ви читаєте новину «Із Філіпом Кіркоровим Колдун більше не працює». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути