пʼятниця, 02 листопада 2007 17:48

Харків"янин Діма написав листа групі "Де-Фазз"

1 листопада у столичному Міжнародному центрі мистецтв відбувся концерт німецького джазового гурту "Де-Фазз". На виступі був аншлаг.

У колективі двоє вокалістів, гітарист, басист, ударник і саксофоніст. Вони виконували пісні зі свого шостого альбому "Дейз оф Твен", що вийшов у березні цього року.

— Пік популярності "Де-Фазз" припадає на кінець 1990-х. Тоді вони випустили два перші потужні альбоми "Detunized Gravity" і "Godsdog", — розповідає музичний критик Олексій Коган, 49 років. — На Заході їх уже ніхто не слухає. У нас слава "Де-Фазз" трохи спізнилася. В Європі у цієї групи небагато прихильників. Я порівняв би її з музеєм. "Де-Фазз" уже десять років на сцені. Записали безліч платівок, а публіка на концертах вимагає старі хіти.

— До вашої країни я ставлюся насторожено, — жартує перед концертом вокаліст гурту Карл Фрієрсон, 38 років. — Мене тут люблять більше, ніж на батьківщині.

Темношкірий Карл народився в США. Служив у американській армії на території Німеччини. Співав у армійському хорі. Після служби виступав у німецьких джаз-клубах.

Німецькі музиканти вп"яте приїхали до України і четвертий раз у Київ. Крім столиці, "Де-Фазз" дали концерти у Львові, Дніпропетровську та Харкові.

У Львові гурт годували в ресторані "Криївка". Він побудований у стилі схрону УПА.

— Пригощали такою класною соленою рибою під овочами й майонезом, щ"юба називається, — важко вимовляє Карл Фрієрсон.

Із Дніпропетровська до Харкова німецьких музикантів везли автобусом. До столиці вони їхали першим класом залізничного експресу.

— Коли збиралися до Києва, мені надіслав електронного листа Діма з Харкова, — розповідає 49-річний Піт Баумґартнер. Він пише музику для групи, а на київському концерті грав на синтезаторі. — У нього своя група. Хлопець просив дозволу зіграти у нас на "розігріві". Але він запізно звернувся. Та й ми не чули його музики. Після концерту Діма підійшов до мене, подарував свій диск. Я ще не слухав його. Може, й виступимо разом, якщо його музика буде співзвучна нашій. Багато слухаю музики з Румунії, Литви, Росії. Вона цікава й свіжа для європейців.

4 листопада "Де-Фазз" виступатиме у Луганську, 5-го — у Донецьку. А 7 листопада відбудеться концерт у Сімферополі.

Зараз ви читаєте новину «Харків"янин Діма написав листа групі "Де-Фазз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути