пʼятниця, 02 серпня 2019 05:50

Гран-прі "Чорноморських Ігор" вручили за народну пісню в авторській обробці

Автор: ФОТО надане організаторами фестивалю ”Чорноморські ігри”
  Валерія Фурман переможниця ”Чорноморських ігор” та засновник фестивалю Микола Баграєв, Скадовськ, 28 липня
Валерія Фурман переможниця ”Чорноморських ігор” та засновник фестивалю Микола Баграєв, Скадовськ, 28 липня

15-річна Валерія Фурман з Кривого Рогу отримала гран-прі XVII-го Всеукраїнського благодійного дитячого фестивалю "Чорноморські Ігри". Суперфінал відбувся 28 липня у місті Скадовськ на Херсонщині.

— Співала народну пісню "Галочка" у власній обробці, — розповідає Валерія Фурман. — Фольк — мій улюблений стиль. Для фестивалів я завжди готую свої пісні чи у власному аранжуванні.

Дівчина співає з 5 років. Брала участь у телевізійному талант-шоу "Голос Діти" четвертий сезон. Цьогоріч вступила до Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв.

— Я бував на багатьох дитячих конкурсах, але масштаби "Чорноморських Ігор" вражають, — каже Вадим Лисиця, член журі фестивалю, композитор і музичний продюсер.

У конкурсі змагалися талановиті діти з всієї України віком 6–16 років. 2019-го "Чорноморські Ігри" зареєстрували рекордну кількість учасників — понад 600 вокалістів від 6 до 16 років. Після відбіркових турів у півфінал вийшли 46 виконавців і гуртів. Конкурсантів оцінювали в семи вокальних категоріях. Усі переможці отримали пам'ятні статуетки та подарунки від партнерів фестивалю.

— За всіма дітьми, які беруть участь у "Чорноморських Іграх", ми стежимо в майбутньому, — каже засновник фестивалю Микола Баграєв. — Нам важливо, щоб вони розвивалися правильно, професійно. Якщо збираються стати артистами.

"Чорноморські Ігри" — наймасштабніший вокальний конкурс України. Цього року протягом трьох днів фестиваль відвідали майже 50 тис. гостей. Прямий ефір конкурсу на каналі М1 дивилися приблизно 3 млн глядачів.

Кожен фестивальний день завершувався виступами зірок української естради. На сцені "Чорноморських Ігор" заспівали NK|Настя Каменських — володарка гран-прі "Чорноморських Ігор-2004", "Время и Стекло", солістка гурту Надія Дорофєєва — 1-а премія "Чорноморських Ігор-2004", The Hardkiss, володарка гран-прі "Чорноморських Ігор-2018" Еліна Іващенко, MONATIK, MOZGI, Олександр Пономарьов, ALYOSHA, Антитіла, TARABAROVA, Наталія Гордієнко, David Axelrod, МЯТА, Віталій Козловський, Оля Цибульська, MELOVIN, Michelle Andrade, NIKITA LOMAKIN, Злата Огнєвіч.

— Сьогодні у мене ювілей з фестивалем "Чорноморські Ігри", — каже зі сцени під час виступу Юлія Саніна, солістка гурту The Hardkiss, лауреат "Чорноморських Ігор-1999". — Рівно 20 років тому я тут, на цьому пляж, трохи сумувала, трохи плакала, тому що не отримала гран-прі. Тоді я ще не знала, що мине якийсь час і я таки вийду на цю сцену в зовсім іншому статусі. Я вітаю всіх конкурсантів — тих, хто переміг, і тих хто не переміг. Тому що як складеться ваш шлях, знає тільки Бог. Але, якщо вам потрібна ця сцена — ви її отримаєте обов'язково.

Не шкодуйте часу на пошуки власного стилю

Протягом усіх фестивальних днів "Чорноморських Ігор" на Скадовській набережній проходили конкурси "Фігури з піску" та "Малюнок на стіні". Біля фотозони #SELFIETIMEHITFM відбулися зустрічі із зірками українського шоу-бізнесу. Під час дискусійних клубів молоді таланти фестивалю змогли поспілкуватися з членами журі та відомими медіаперсонами, поставити їм запитання, отримати поради.

— Справжній, непересічний успіх у кожній справі досягається тільки тоді, коли ти живеш цією справою, — говорить під час дискусійного клубу з конкурсантами Тарас Тополя, соліст гурту "Антитіла". Музикант був одним із членів журі у півфіналі "Чорноморських Ігор". — Коли ти віриш у те, що ти робиш, то задоволення від твоєї роботи, саме від твоєї справи, ти отримуєш максимальне. У таких випадках коефіцієнт корисної дії найвищий. І за найменших затрат сил і часу ви отримуєте більший результат.

Беріть участь у різних вокальних конкурсах, щоб якомога раніше проявити свій талант. Не шкодуйте часу на пошуки власного стилю, звучання і манери виконання. Пишіть пісні та не бійтеся ­імпровізацій.

Зараз ви читаєте новину «Гран-прі "Чорноморських Ігор" вручили за народну пісню в авторській обробці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути