Ексклюзиви
вівторок, 27 листопада 2018 00:50

Герої п'єси Олега Сенцова втратили цікавість до життя

Герої п'єси Олега Сенцова втратили цікавість до життя
Фото: tsn.ua

— Олег Сенцов хотів побачити повноцінну театральну постановку своєї п'єси, — каже продюсерка Анна Паленчук, 35 років. — Зробили виставу за короткі терміни. Тоді Олег ще голодував, для нас це був найстрашніший і найсильніший стимул. Навряд чи Олег побачить відео спектаклю там, у колонії Лабитнангі.

7 грудня в київському Довженко-Центрі відбудеться прем'єра вистави "Номери" за п'єсою Сенцова. В уявному світі люди замість імен мають номери. Від 1 до 10. Кожен живе сам по собі. У їхній реальності діють суворі правила Нуля, якому поклоняються. Несподівано з'являється номер 11, який змінює усталений порядок, за сюжетом. "Номери" Олег Сенцов написав 2011 року.

— Вистава про суспільство, яке стало спочатку творцем системи, а потім її жертвою, — розповідає режисерка Тамара Трунова, 36 років. — Дія відбувається в світі, який перестав себе осмислювати. Ми перенесли історію в старий цирк, що забув про своє призначення, існує за звичкою. Герої втратили цікавість до життя, хочуть, щоб усе за них вирішували інші. На сцені встановимо подіум, який обертатиметься по колу. Вистава одноактна, триває 1,5 години. Олег дав мені свободу в роботі з текстом. Я зробила переклад українською. Моя мета — не тільки створити якісну виставу. А щоб ім'я Олега Сенцова звучало. Щоб про нього не забували. Ми відстоюємо його інтереси не через те, що він талановитий драматург або режисер. А тому, що будь-хто з нас може опинитися на його місці. Він має право жити й бути вільним. Героїв під номерами від 1 до 10 зіграють по п'ять актрис і акторів. Серед виконавців — Римма Зюбіна, Андрій Ісаєнко, Валерія Ходос, Вікторія Авдєєнко, Віталій Ажнов. Частину зібраних коштів на виставі передадуть родині Олега Сенцова й інших політв'язнів. Є пропозиції показати постановку в театрах Харкова і Львова.

Зараз ви читаєте новину «Герої п'єси Олега Сенцова втратили цікавість до життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути