вівторок, 01 липня 2008 16:16

Едіта П"єха піде зі сцени у свій день народження

  Едіта П’єха записала 20 альбомів, знялася в семи фільмах. Гастролювала в 40 країнах. Життя і творчість співачки описала її однокурсниця і подруга Ніна Бахарєва у книзі ”Едіта П’єха. Зізнання в коханні” (2007). 31 липня їй виповниться 71 рік
Едіта П’єха записала 20 альбомів, знялася в семи фільмах. Гастролювала в 40 країнах. Життя і творчість співачки описала її однокурсниця і подруга Ніна Бахарєва у книзі ”Едіта П’єха. Зізнання в коханні” (2007). 31 липня їй виповниться 71 рік

15 червня на творчому вечорі поета-пісняра Іллі Рєзніка в концертній залі "Октябрьській" у Санкт-Петербурзі співачка Едіта П"єха, 70 років, оголосила, що залишає сцену.

— Я вже виступаю понад 40 років і мені не хотілося би померти на сцені, — заявляє Едіта Станіславівна. — Здоров"я вже не те. Лікарі давно проти моїх гастролей — адже це тривалі навантаження. А спиртного я не п"ю більш як 5 років — через загрозу інсульту.

Едіта П"єха записала 20 альбомів. На міжнародному музичному ярмарку в Каннах (Франція) за мільйонні тиражі своїх грамплатівок отримала головну нагороду — "Нефритовий диск". Знялася в семи фільмах. Гастролювала в 40 країнах. Стала першою радянською артисткою, що виступила в Болівії, Гондурасі та Афганістані. Уперше в Радянському Союзі виконала твісти й шейки та зняла мікрофон зі стійки. Стала рухатися сценою й розмовляти з публікою. Першою почала відзначати ювілеї концертами.

Останній концерт Едіта П"єха дасть у Санкт-Петербурзі 31 липня, коли їй виповниться 71 рік.

П"єха народилася в сім"ї поляків, які в пошуках роботи приїхали до Франції. Після Другої світової вони з матір"ю та вітчимом повернулися до Польщі. 1955-го за путівкою польського комсомолу поїхала до Ленінграда. Вчилася на психолога в Ленінградському університеті. Спочатку співала у студентському ансамблі "Дружба". Об"їздила з ним півсвіту. Керівником цього колективу був її чоловік Олександр Броневицький. Співачці приписували роман із Муслімом Магомаєвим. Коли П"єха з ним поїхала до Франції на Каннський кінофестиваль, її чоловік оформив візу, прилетів туди і по балконах заліз у її номер.

— Він кричав: "Кажи, де заховався Магомаєв!", — згадує зі сміхом артистка. — І це після 20 років спільного життя. Але якось я повернулася з гастролей і застала вдома жінку, що защібала блузку. Подумала, що вона милася. Чоловік пояснив, що це — редактор із телебачення. Але після того в нього було ще 13 коханок. Три роки жили в різних кімнатах, хоча чоловік весь час казав: "Я сплю з іншими, але люблю тільки тебе".

П"єха закрутила роман із петербуржцем Геннадієм Шестаковим, полковником КДБ. Згодом вийшла за нього заміж.

— Гена був алкоголіком,— зізнається. — Я любила ідеальний образ, а не його справжнього.

Її третій чоловік, композитор Володимир Поляков, протягом двох років після весілля називав її на "ви".

— Ми не сперечалися і не конфліктували, — зауважує П"єха. — Просто в нього був  спокійний характер, а в мене — заводний.

Полякову вона присвятила пісню "Прощаться не будем".

Донька П"єхи — Ілона Броневицька, 47 років, співала в нічних клубах, згодом працювала телеведучою. Записує сольний альбом. 26-річний Стас теж співає на естраді.

— Він мене називає "бабон", "бабулевич" або "Діта", — ділиться співачка. — А я його вчу, як правильно давати концерти. На своїх вечірках у клубах він виходить у рваних джинсах та оксамитовому піджачку. Це справжній жах. На концерти за моєю участю Слава Зайцев шиє Стасові новий костюм.

22-річна онука Еріка вчиться на архітектора.

Зараз ви читаєте новину «Едіта П"єха піде зі сцени у свій день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути