Ексклюзиви
четвер, 19 листопада 2009 18:23

Джекі Чан знімався у шапці з тризубом

У голлівудському фільмі-катастрофі "2012" двічі згадана Україна. Прем"єра стрічки відбулася 11 листопада. У ній ідеться про кінець світу, який начебто має статися 2012-го.

Герої рятуються від всесвітнього потопу на українському літакові "Антонов 500".  Його власник — російський олігарх Юрій. Показали в стрічці й українського боксера на ім"я Султан. Його нокаутує темношкірий суперник. У реальному житті Султан Ібрагімов — російський боксер. На ринг не виходить з лютого 2008-го, відколи його відправив у нокаут Володимир Кличко

Україну згадують у багатьох голлівудських фільмах. У стрічці Стівена Спілберґа "Війна світів" на нас нападають інопланетяни. У його бойовику "Індіана Джонс та Королівство кришталевого черепа" актриса Кейт Бланшетт грає уродженку Сходу нашої країни Ірину Спалько. Вона шпигунка, тричі Герой соціалістичної праці, ходить у комбінезоні з написом "СРСР".

Епізоди фільму жахів "Ґодзілла" знімали в Чорнобилі на Київщині. Замість декорацій великим планом показали четвертий реактор атомної станції. У мультфільмі "Труп нареченої" режисер Тім Бартон використав мотиви повісті "Вій" Миколи Гоголя. Його герой Віктор потрапляє до царства мертвих, прочитавши закляття українською.

Комедійну драму "І все освітилося" знімали в Україні. Письменник Фойєр шукає жінку, що врятувала його діда під час Другої світової. Він подорожує через Одесу, Львів, Луцьк, Ківерці й Трохимбрід до Софіївки в напіврозваленому "москвичі". За екскурсовода бере одесита, якого зіграв уродженець Боярки на Київщині Євген Гудзь, музикант гурту "Гоголь Борделло". Той намагається продати Фойєру російських матрьошок і автомат Калашникова, називає їх символами України.

41-річний Ніколас Кейдж у бойовику "Бог війни" утілив одеського емігранта Юрія Орлова. На чорному ринку він продає зброю.

— В Україні торгують усім: від куль до бойових літаків, — каже його герой Юрій брату Віталієві. Той кокаїном викладає карту України. Тоді винюхує шлях від Одеси до Криму.

— Україна — чудова країна. Багата на історію, традиції, кухню і ядерну зброю, — зазначає у фільмі "Таємний агент Ройс" герой актора Джеймса Белуші, 55 років. Він працює на ЦРУ, розшукує потяг із ядерними боєголовками. Плутає Москву з Києвом, говорить до дівчат російськими матюками й усіх називає "русскімі". Американець  гонконгівського походження Джекі Чан фільмував бойовик "Останній удар" у Криму. На одному з ялтинців побачив каракулеву шапку. Власноруч прикріпив до неї тризуб і знявся в ній у перших 5 хв. стрічки.

Зараз ви читаєте новину «Джекі Чан знімався у шапці з тризубом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути