пʼятниця, 29 лютого 2008 16:34

Дімі Білану заборонили виступати під своїм псевдонімом

  Діма Білан тепер буде просто Віктором Бєланом
Діма Білан тепер буде просто Віктором Бєланом

Арбітражний суд Москви заборонив російському співакові Дімі Білану, 25 років, справжнє ім"я якого Віктор Бєлан, виступати під цим псевдонімом. На виконавця та його нинішню продюсерську фірму "Союзконцерт" п"ять місяців тому до суду подала продюсерська компанія "Старпро", з якою співак співпрацював раніше. Остання доводила, що права на псевдонім, сценічний образ артиста та 20 його пісень належать їм. Відповідно, увесь цей час Білан не мав права виступати під патронатом іншої фірми."Союзконцерт" в свою чергу стверджує, що усі права на сценічний проект "Діма Білан" їм продав син колишнього продюсера Юрія Айзеншписа. Він нібито отримав їх у спадок після смерті батька у вересні 2005-го.

— Михайло Айзеншпис не міг отримати права у спадок, бо ще за життя його батько передав їх фірмі "Старпро", — стверджував адвокат "Старпро" Дмитро Жарков. — Білан подумав, що смерть продюсера позбавляє його будь-яких зобов"язань, і після смерті Юрія самовільно підписав контракт з новою фірмою. Він не брав слухавки, коли ми дзвонили, щоб домовитися про концерти. А в бізнесі так не чинять.

Віктора Бєлана не лише позбавили псевдоніма, але й зобов"язали виплатити компанії "Старпо" 5 млн рублів за порушення авторських прав.

— Я просто оберу нове прізвище, — каже Віктор Бєлан. — Варіантів купа — Бєланович, Бєланідзе, Белановський, Беланян. Я міг би не тягатися по судах, просто змінити прізвище і продовжити спокійно працювати, але це була справа принципу. Шкода, що ми програли.

Нинішній продюсер Діми Білана Яна Рудковська вважає, що рішення суду несправедливе.

— З Юрієм Айзеншписом Віктор підписав контракт 2002-го, — каже вона. — Але псевдо "Діма Білан" вигадав не продюсер, а сам співак ще за три роки до знайомства з Юрієм. Крім того, 2001-го на телеканалах з"явився кліп Віті, в якому він вже виступав під псевдо "Білан".

В Україні в подібну ситуацію пережив співак Андрій Кравчук, який раніше виступав під псевдо Ель Кравчук.

Зараз ви читаєте новину «Дімі Білану заборонили виступати під своїм псевдонімом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути