вівторок, 21 жовтня 2008 15:24

Богдан та Остап Ступки зіграють Фауста

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Режисер столичного театру імені Франка Андрій Приходько поставив ”Фауста”. Він мріяв створити цей  спектакль ще зі студентських років
Режисер столичного театру імені Франка Андрій Приходько поставив ”Фауста”. Він мріяв створити цей спектакль ще зі студентських років

23 жовтня в театрі імені Франка покажуть прем"єру вистави "Легенда про Фауста" режисера Андрія Приходька. У постановці задіяні Богдан та Остап Ступки, Богдан Бенюк, Володимир Ніколаєнко і 16 танцівників балету.

Прем"єру запланували на 17 жовтня, але перенесли на 23 — через хворобу Богдана Бенюка і Ступки-старшого. Так каже режисер Андрій Приходько. Проте Бенюк у телефонній розмові заперечує чутки про хворобу:

— Я здоровий, як бичок. У театрі буду із середи, бо зараз зайнятий.

На репетиції Андрій Приходько, 41 рік, із мікрофоном бігає сценою, роз"яснюючи кожному його роль.

— Почекайте, янголи пропали, — викликає на сцену десяток людей у білому. Їхні руки складені наче при молитві. — Тільки давайте по-простому, ніяких складених ручок!

Остап Ступка, 41 рік, нервує:

— У мене вистава ввечері, я не можу так довго репетирувати. А ви двогодинні перерви робите.

Ступка у галіфе в різнокольорову смужку й червоному піджаку. На голові — корона. Взутий у білі кросівки. Грає молодого Фауста.

Репетиція закінчується на півгодини раніше. Ступка швидко збирається і йде. Приходько розповідає "ГПУ", що мріяв поставити "Фауста" ще студентом.

Я здоровий, як бичок. У театрі буду із середи

— Повернувся до ідеї, коли в театрі затіяли ремонт. По центру зали стояли козли, драбини до стелі. Якщо подивитися з четвертого ярусу, вони нагадували модель атома, — розмахує руками. — Вирішив створити щось масштабне, щоб дорогі квитки й повний зал людей!

Каже, його вистава про важливість гріха.

— Ми всі, як і Фауст, народжуємося безгрішними. Але до раю потрапляють не всі. Вистава про занепад душі. Хочу, щоб кожен глядач побачив зв"язок між раєм і пеклом.

Зізнається, що остаточно вирішив ставити "чортівщину", коли батько й син Ступки погодилися зіграти старого й молодого Фауста.

— Богдан Ступка довго роздумував, адже він знаменитий актор, керівник театру. А Остап прийняв пропозицію одразу. Йому 40 — Фаустові також. Ця роль для нього. Коли Богдан дізнався про згоду сина, теж погодився.

Богдан Бенюк гратиме блазня Каспера.

— Роль блазня його не смутила. Не знаю, може, він і Фауста колись ще зіграє.

Зараз ви читаєте новину «Богдан та Остап Ступки зіграють Фауста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути