вівторок, 30 січня 2007 17:03

Андрій Шевченко на гастролі їздить з тещею

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Андрій Шевченко з морською левицею Софією на арені Київського цирку
Андрій Шевченко з морською левицею Софією на арені Київського цирку

Московський цирк на воді гастролює у Київському цирку з 26 січня до 20 травня. Його власник Андрій Шевченко, 35 років, вклав у шоу "Водна феєрія" $1 млн 350 тис. У програмі є крокодили, пітони та морські леви. Замість арени — величезний басейн. Квитки на виставу коштують від 40 до 70 грн.

Із Шевченком розмовляємо на генеральній репетиції. На ньому блакитно-червона олімпійка з написом "Россия".

Андрій народився в Харкові.

— До армії займався спортивною гімнастикою, був чемпіоном України, — хвалиться. — Потім працював електромонтажником. Якось подзвонив друг-гімнаст із Москви. Він у цирку працював, запропонував і мені роботу. Гадав, на пару днів, а залишився на 15 років. Почав бізнесом займатися, бо зарплати в цирку були малі. Я зранку торгував, а ввечері на репетиції ходив.

У шоу "Водна феєрія" Шевченко виступає з 9-річною морською левицею Софією. Її привезли з Уругваю. Такий звір коштує до $27 тис. За день левиця з"їдає 15 кг риби. Вживає тільки горбушу, путасу, скумбрію та оселедець.

— Ще привезли 5-річного самця Боба. Зводимо його із Софією. Хвилюємося, як він це сприйме.

У кого вчилися дресирувати?

— Ні в кого, — запевняє. — Колись дресирував бегемотика. Той розганяв усіх на манежі, коли щось не подобалося. Я звернувся по допомогу до іменитої азербайджанської дресерувальниці Джеми Ширвані. Але вона не захотіла відкривати своїх секретів. Почав годувати бегемота капустою, лагідно говорити з ним. Тварина виправилася.

Цирк ви заснували із дружиною Яною?

— Ми в Москві познайомилися. Я готував повітряний політ "Бетмен". Під куполом стрибав у масці з штучними крилами. У Росії такі номери часто забороняли, бо легко заплутатися в крилах, упасти й розбитись. А за кордоном це вважалось ознакою класу. Ми почали виступати разом. А розписалися офіційно через два роки.

Як у гімнастів виникла ідея цирку на воді?

— Я працював за контрактом у шапіто "Прогрес" у Нідерландах. Яна була в Москві. Уночі їй наснилося, що я дресирую морського лева. Зранку вона мені подзвонила і сказала: "Повертайся! Будем робити цирк на воді".

Першу морську левицю Андрія звали Жанною. Вона була зовсім дикою і не підпускала до себе нікого, кусала дресирувальника. Тому перший виступ пройшов без Жанни.

За день левиця з"їдає 15 кілограмів риби

— Потім вона всьому навчилася. Навіть ходити на задніх ластах. 2001-го ми її втратили. Поверталися з гастролей у Китаї. На кордоні з Росією затримали на півтора місяця. Умов ніяких. Ми постійно міняли воду в басейні з левицею. За день до двох тонн води відрами наносили. Але Жанна підхопила якусь інфекцію і померла.

Відпустки у циркових артистів бувають?

— В артистів бувають. У керівника цирку — ні. Зрідка буваю вдома або на дачі під Москвою. Яна постійно живе у Москві, бо керує ще одним цирком на воді і двома — на льоду. Доньку Настю раніше завжди із собою на гастролі брав. Вона виступала з собачками. Але зараз їй вчитися треба. Настя мріє стати повітряною гімнасткою. А от теща завжди поруч, — усміхається, — адміністратором у моєму цирку працює.

1971, 3 червня — Андрій Шевченко народився у Харкові
1981 — виграв молодіжну першість України зі спортивної гімнастики
1989–1991 — служба прикордонником на Львівщині
1992 — артист московського Росдержцирку
1993 — знайомство з майбутньою дружиною Яною, народилася донька Настя
1997 — працює в голландському шапіто "Прогрес"
1998 — заснував Московський цирк на воді
2007 — 5-місячні гастролі в Києві

Зараз ви читаєте новину «Андрій Шевченко на гастролі їздить з тещею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути