вівторок, 06 листопада 2007 16:29

Андрій Бенкендорф зняв фільм за два тижні

  Телевізійну драму Андрія Бенкендорфа ”Сповідь Дон Жуана” покажуть на ”Інтері”
Телевізійну драму Андрія Бенкендорфа ”Сповідь Дон Жуана” покажуть на ”Інтері”

61-річний київський режисер Андрій Бенкендорф закінчив зйомки телевізійної драми "Сповідь Дон Жуана". Головного героя грає грузинський актор Нодар Мгалоблішвілі, 76 роки. Він відомий за роллю графа Каліостро в комедії "Формула кохання". Мешкає у столиці Грузії Тбілісі, працює в Марджановському театрі.

— Я відразу бачив Нодара у головній ролі, — каже режисер. — Але влітку в театрі міжсезоння. Ми довго шукали телефон Нодара Олександровича. Попросили зіграти цю роль Армена Джигарханяна. Він спочатку погодився, а потім відмовився. Через побутові проблеми не міг приїхати до України. А 16 жовтня ми додзвонилися у Тбілісі до Мгалоблішвілі.

"Сповідь Дон Жуана" два тижні знімали в Криму. У фільмі герой перед смертю зізнається молодому монахові, що не був коханцем жодної жінки.

— У молодості дуже хотів зіграти в театрі затятого дуелянта Дон Жуана, — розповідає Мгалоблішвілі. — Але не судилося. Дуже вдячний, що запросили на цю роль в Україні.

Сценарій стрічки написаний за мотивами п"єси секретаря Спілки письменників України Анатолія Крима "Заповіт цнотливого бабія". Торік у столичному театрі російської драми її поставив режисер Віталій Малахов.

— Бачив цей спектакль на відеокасеті, але мій фільм буде зовсім іншим, — розповідає Бенкендорф. — За п"єсою це — комедія. Але що може бути смішного, коли людина помирає? Головний герой у театральній постановці — матеріаліст Казанова, найвідоміший коханець епохи Відродження. Ми ж обрали середньовічного Дон Жуана, бо він жив у більш духовні та чуттєві часи.

Стрічка буде російськомовною. Її покажуть у лютому наступного року на українському телеканалі "Інтер", а потім продадуть на російське телебачення. Мгалоблішвілі погано володіє російською, тому його дублюватиме інший актор.

— Можливо, Джигарханян, — каже режисер фільму.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Бенкендорф зняв фільм за два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути