Ексклюзиви
понеділок, 26 лютого 2007 14:56

Андрій Бенкендорф зніме фільм за романом Ірен Роздобудько

60-річний український кінорежисер Андрій Бенкендорф готується до зйомок 4-серійного фільму за романом 44-річної української письменниці Ірен Роздобудько "Зів"ялі квіти викидають". Книжку видали торік у видавництві "Нора-Друк".

Стрічка розповідає про минуле сторіччя та сучасність. Дія відбувається у столиці Франції — Парижі, його околицях та в післявоєнному Києві.

"Зів"ялі квіти викидають" — історія двох актрис, колишніх зірок радянського кіно, та однієї молодої жінки, яка доглядає за ними в притулку для самотніх акторів театру і кіно. Усе життя ці жінки запекло ворогували між собою через чоловіка. А він виявився не вартим любові та самопожертви жодної з них. І лише наприкінці життя обидві зрозуміли, що могли бути подругами.

Сюжет Ірен Роздобудько написала, враховуючи побажання продюсера та режисера. Гроші на стрічку виділила київська продюсерська компанія "Продакшн UA".

— Можливо, головну роль зіграє Майя Плісецька, — розказує "ГПУ" Роздобудько. — Також Бенкендорф розглядає кандидатури російських актрис Алли Демидової, Ірини Скобцевої, Світлани Немоляєвої, Маргарити та Ганни Терехових. Маргарита зіграла б героїню в літах, а Ганна — її ж у молодості. На чоловічу роль запропонували Ігоря Маковецького, Анатолія Лобоцького та Олександра Балуєва.

— Від такого матеріалу ніхто не відмовиться, — каже продюсер фільму Юлія Чернявська. — У стрічці епізодично з"являється Коко Шанель. А яка акторка відмовиться побути Коко Шанель? Навіть епізодично.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Бенкендорф зніме фільм за романом Ірен Роздобудько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути