Ексклюзиви
четвер, 04 вересня 2008 20:54

Акторові Сергію Варчуку дали три тисячі доларів

Автор: фото: УНІАН
  Актриса Лариса Руснак на пляжі в Бердянську Запорізької області. В цьому місті чотири дні тривав XI Міжнародний кінофестиваль. У ньому взяли участь кінематографісти з восьми країн
Актриса Лариса Руснак на пляжі в Бердянську Запорізької області. В цьому місті чотири дні тривав XI Міжнародний кінофестиваль. У ньому взяли участь кінематографісти з восьми країн

У Бердянську Запорізької області закінчився 11-й міжнародний кінофестиваль. Протягом п"яти днів у залі місцевого санаторію "Укрпрофздравниця" показали 20 фільмів українських, російських, білоруських, німецьких, польських, ізраїльських режисерів. Квитки на дитячі стрічки коштували гривню, на решту — дві.

— Протягом року відкладаю трохи грошей зі своєї зарплатні. Три тисячі доларів, якими я нагородив російського актора Сергія Варчука, — із моїх заощаджень, — розповідає Євген Шаповалов, мер Бердянська. — Сергій зіграв шляхетну людину. Його герой прикутий до ліжка, але знаходить у собі сили жити.

Нагороду 52-річний Варчук отримав за роль у мелодрамі "Не можу сказати "Прощавай!", яка вийшла на екрани 1982-го. Після неї актора почали запрошувати зніматися в інші стрічки.

Решті переможців фестивалю грошових нагород не вручали.

У короткометражці "13-й кілометр" знялися Андрієнко, собака й корова

— Гран-прі віддали польській режисерці Дороті Кедзержавській за фільм "Пора помирати", — розповідає 57-річна Ніна Ільїна з української "Гільдії кіноакторів". — У ньому йшлося про останні дні життя старої жінки. Цьогоріч було багато похмурих фільмів.

Як режисер дебютував комік Віктор Андрієнко, — продовжує Ільїна. — Колись він грав у "Довгоносиках". У короткометражці актора "13-й кілометр" знявся сам Андрієнко, собака й корова. Хотіли ще показати "Прикольну казку" Романа Ширмана, але він попросив, щоб під час фестивалю ми розмістили в готелі всю його родину. У нас не було на це грошей. Олександр Шапіро обіцяв стрічку "Спіноза". Він передав англомовну версію. Російськомовну мав сам привезти на фестиваль, але чомусь не приїхав.

Зараз ви читаєте новину «Акторові Сергію Варчуку дали три тисячі доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути