вівторок, 13 грудня 2016 05:10

"Я завжди народжувала лише мертвих дітей"

"Я завжди народжувала лише мертвих дітей"

На базарі під м'ясним прилавком знайшли напівживе немовля з ножем у животі. Хлопчика намагалася вбити мати-торговка.

— Я завжди народжувала лише мертвих дітей. А цей, напевно, — диявол. Бо вижив єдиний з усіх, — каже вона.

Жінку засуджують до страти.

У київському цирку репетирують виставу "Афродизіак". Прем'єра відбудеться 17 грудня. На спектакль не пускатимуть глядачів до 18 років. Показуватимуть оголену натуру, буде нецензурна лексика, сцени масових убивств, зґвалтувань.

Режисер спектаклю "Афродизіак" — 38-річний Максим Голенко. П'єсу написав миколаї­вець Віктор Понізов.

Дія відбувається в XVIII ст. у Парижі часів Французької революції.

Місто охопила розпуста. Син торговки Клод потрапляє до дитячого притулку мадам Франшон. Насправді це бордель. Тут продають дітей для розваг багатіям. Хлопець опиняється в аптекаря Анастасіо Фумогаллі. Той торгує екзотичним екстрактом "Афродизіак". Речовина збурює в людях найнижчі інстинкти. Клод вирішує створити протиотруту, щоб парижани змогли очиститися і стати добрішими. Аптекар розповідає, що для цього потрібна настоянка на статевих органах 13 незайманих дівчат та хлопців. Клод починає вбивати. Закоху­ється в останню жертву — Аврору. Має зробити вибір: убити дівчину і врятувати світ. Або отримати кохання, якого не мав.

У постановці беруть участь акробати, гімнасти, ходулісти, ­балетна трупа та актори з 11 українських театрів. Крім столичних, це артисти зі Львова, Рівного, Миколаєва, Івано-Франківська.

Продюсує "Афродизіак" акторка Ірма Вітовська та її чоловік бізнесмен Віталій Ванца.

— Працюємо з Максимом Голенком над спектаклем з травня. Давно хотіла зробити виставу-трилер, — говорить Ірма Вітовська, 41 рік.

— Тим більше цікаво побачити це у форматі 3Д на цирковій арені. Режисеру сподобалася моя ідея. До цього постановки в цирку робив лише Лесь Курбас на початку ХХ століття.

Кошторис проекту — 300 тис. грн.

— Граю матір Клода — торговку мадам Уде. "Афродизіак" за формою перегукується із середньовічними виставами на базарних площах. Там також змішувалися спів, танці та гра драматичних акторів. Риси персонажів і наслідки їхніх вчинків значно перебільшували, — каже Тетяна Міхіна, 37 років, з київського театру Івана Франка.

61-річний Олег Прімогенов грає трунаря-маніяка, який забрав Клода з будинку розпусти.

— Цей персонаж — мерзенний покидьок. Нікого не шанує. Ґвалтує хлопчика, знущається з нього. Причини — у вихованні. Батько бив його та матір. Він сприймає насильство як єдину форму спілкування. Хоче відігратися на інших за своє нещасливе дитинство, — розповідає актор.

— Жахи — мій улюблений жанр. Багато років мріяв грати в таких проектах. Ми збуджуємо, лякаємо глядача. Ведемо його на межу почуттів. Змушуємо переосмислювати звичні речі. Стреси в театрі потрібні. Тут вони лікують. На відміну від тих, які ми бачимо в телевізійних новинах. Відбувається емоційне очищення, — продовжує Олег Прімогенов.

Квитки на виставу "Афродизіак" коштують від 90 грн. У планах — гастролі на аренах Одеського, Харківського, Дніпровського, Запорізького, Криворізького, Львівського та європейських цирків.

Зараз ви читаєте новину «"Я завжди народжувала лише мертвих дітей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути