




Овочі на грилі — здорова альтернатива смаженим на олії м'ясним продуктам. Запікати овочі можна як удома, якщо маєте сковорідку гриль, так і на природі за допомогою мангалу.
Кухарі з досвідом радять дотримуватись кількох правил, які допоможуть зробити овочі-гриль ароматними і смачними. Наприклад, аби після грилю овочі не були надто сухими, лишіть їх перед приготуванням у холодній воді на 30 хвилин. Після цього легенько протріть серветками і змажте оливковою олією й тільки тоді запікайте. Солити овочі варто тільки готовими, а не до цього, інакше з них вийде сік. Підсмажувати овочі краще не цілими, а порізаними на шматки середнього розміру. Так вони посмажаться швидше і рівномірніше. Всі частини мають бути приблизно однакові за розміром. Якщо збираєтесь приготувати на грилі баклажани, зробити їх смачнішими допоможе маринад із солі, цукру, води та оцту. Овочі в ньому варто потримати не менш як півгодини. Якщо ж вирішили обійтись без маринаду, за 15 хвилин до приготування баклажани варто злегка підсолити. Тоді з ний вийде зайва рідина.
Салат з овочів-гриль з грибами в ароматній заправці
Інгредієнти:
- баклажан — 1 шт.
- кабачок — 1 шт.
- гриби — 3шт.
- помідор середнього розміру — 1шт.
- болгарський перець — 1шт.
Маринад:
- вода — 1л.
- сіль — 2ст.л.
- цукор — 1 ст.л.
- оцет — 2ст.л.
Заправка:
- оливкова олія — 2ст.л.
- мед — 1ч.л.
- бальзамічний оцет — 1ч.л.
Приготування:
Приготувати маринад із води, солі, цукру і оцту. В окремій посудині залити ним баклажани і лишити на півгодини.
Тим часом перець почистити від насіння і нарізати пластинками. Баклажан, кабачок і помідор помити, нарізати кільцями. Гриби розрізати на половинки. Всі складники разом із маринованим баклажаном полити оливковою олією й перемішати.
Розігріти сковорідку гриль. Першими покласти смажитись баклажани, за ними — кабачки, перець, гриби та помідори. Смажити овочі по дві хвилини з кожної сторони.
Приготувати заправку, змішавши оливкову олію, бальзамічний оцет і мед.
Викласти готові овочі на велику тарілку, прикрасити її свіжим листям салату. Полити страву заправкою і скоріше подавати до стола, доки овочі теплі.
Коментарі