




Лосось — одна з найсмачніших і найбільш корисних видів риби. Її добре поєднувати з овочами і різноманітними гарнірами. Багатий корисними речовинами лосось прекрасно підходить як для святкового, так і для буденного обіду чи ввечері. Кухарі столичного ресторану "In Mood" пропонують приготувати вдома запечений лосось з овочами-гриль та ароматними спеціями.
Запечений лосось з овочами-гриль та спеціями
Інгредієнти:
- філе лосося — 300г.
- баклажан — 1шт.
- помідор — 1шт.
- болгарський зелений перець — 1шт.
- 2 четвертинки лимону
- соус соєвий — 2ст.л.
- сік з 1 лимону
- сіль, орегано, базилік та паприка — за смаком
Приготування:
Зняти шкіру з філе лосося, розрізати по волокнах на рівні шматки. З обох сторін шматка посолити й посипати чорним меленим перцем і орегано. Вичавити на рибу сік половини лимону. Іншу половину лимону лишити: він знадобиться пізніше.
Солодкий перець очистити від насіння. Порізати дольками.
Баклажан та помідор подрібнити на рівні шматки. Посолити і поперчити, лишити достигати в окремій посудині. Доки смажитимете рибу, овочі за цей час мають добре увібрати аромати спецій.
Розігріти духовку до 180-190 градусів. Форму для запікання встелити пергаментним папером і змазати його вершковим маслом.
Викласти на форму для запікання рибу, поставити запікатись на півгодини. Окремо почати смажити на сковорідці-гриль спершу баклажани, за ними — болгарський перець, далі — помідор. Кожен шматок підсмажувати з обох боків по дві хвилини.
Дерев'яною лопаткою дістати з духовки запечену рибу так, аби шматок не розсипався на окремі частини. Покласти шматок риби на велику тарілку.
Викласти на тарілку поряд з лососем підсмажені овочі: спершу баклажан і перець, а на них — помідор.
Рівномірно полити страву соєвим соусом. Вичавити сік половини лимону. Слідкувати, щоб до риби з лимону не потрапили кісточки, бо вони дають гіркоти.
Посипати краї тарілки паприкою. Поряд покласти дві четвертинки лимону, злегка зануривши їх перед тим в приправу карі та паприку. Посередині покласти гілочку свіжої кінзи. Страву подавати якнайшвидше, доки лосось та смажені овочі гарячі.
Коментарі