"Мабуть, баклажани — один із найбільш типових овочів для закусок в нашій країні. З кабачками — та сама ситуація. Їх і маринують, і солять, і смажать-варять", - каже киянин Дмитро Остахов.
Чоловік демонструє, як готувати із кабачків і баклажанів просту закуску.
"Цього разу вирішив приготувати закуску швидко, не перейматися особливо варінням, а тим більше тушкуванням. Баклажани і кабачки нарізаю гострим ножем уздовж. Мають вийти тоненькі пласти. Обсмажую їх на оливковій олії. Тонкість шматків — обов'язкова, щоб не довелося тримати на вогні надто довго. Чим тонші пласти, тим швидше дійдуть готовності".
"Солити овочі під час смаження не треба. Баклажани зазвичай вбирають у себе багато олії. Тому щоб закуска не вийшла занадто жирною, олії на пательню крапніть дуже мало. А ще краще — змазати пательню пензлем в олії. Кожну сторону овочів смажу по 3 хвилини, а якщо накрити кришкою, вийде навіть менше".
Обсмажені пластини складає у пластикову коробку.
"Готую до овочів гостренький соус. Чищу кілька зубців часнику, ріжу дольками і розтираю з сіллю до однорідності. В рівних пропорціях заливаю часник сметаною і мацоні, вірменським кисломолочним напоєм. Усе ретельно перемішую. Можна сюди ж додати дрібно порізану зелень".
Приготованим соусом заливає просмажені пластини баклажанів і кабачків. Промазує з усіх сторін і дає постояти, аби часник набрав силу і овочі просочилися соусом.
"Якщо робите закуску на наступний день, то краще поставити в холодильник. А якщо на зараз — лишіть при кімнатній температурі хоча б на годинку. Після цього можна насолоджуватися вишуканим смаком закуски, і гостей пригощати".
Коментарі