Абрикосове варення - універсальний десерт. Його можна використовувати не лише, як самостійну страву, а й додавати в домашні пироги і торти.
Щоб варення вийшло правильної консистенції потрібно брати стиглі плоди. Чим вони м'якші, тим краще. Якщо ж готувати з половинок - підійдуть не переспілі абрикоси, щоб зберегли форму при варінні.
Варення з абрикосів часточками

абрикос - 1 кг
цукор - 1,5 кг
вода - 2 склянки
Приготування:
Очищені плоди опустити в гарячу воду на кілька хвилин, охолодити за допомогою крижаної води. Наколоти абрикоси виделкою або зубочисткою, залити сиропом і настоювати 3-4 години. Варити 10 хвилин, поки фрукти не стануть прозорими. Настояти 8 годин і проварити повторно.
Швидке абрикосове варення

Інгредієнти:
абрикос -1 кг
цукор - 500 г
мелений імбир
ванілін
Приготування:
Очистити абрикоси від кісточок, подрібнити блендером. Засипати цукром, додати імбир і ванілін. Розчинити цукор. Перекласти фруктове пюре в каструлю з широким дном і варити, періодично помішуючи, поки варення не почне прилипати до стінок. Проварити кілька хвилин і перелити в банки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мафіни з кабачків: розкрили рецепт смачної літньої страви
Абрикосове варення з половинок

Інгредієнти:
абрикос -1,5 кг
цукор - 500 г
лимонна кислота - 0,5 ч. л.
ядра з кісточок - за смаком
Приготування:
Розділити абрикоси на половинки і видалити кісточки. Засипати цукром на 12 годин. Щоб часточки не втратили форму, взяти не переспілі плоди. Витягти ядра з кісточок.
Варення готуємо в три етапи:
перший: довести до кипіння і охолодити;
другий: варити 10 хвилин і залишити охолоджуватися;
третій: готувати протягом 10 хвилин, додати ядерця, лимонну кислоту.
Розкласти готове варення по банках і закатати.
Желейне варення з абрикосів

Інгредієнти:
абрикос - 1 кг
желатин - 30 г
цукор - 2 склянки
Приготування:
Видалити кісточки з плодів. Дольки викласти в глибокий посуд і засипати цукром, желатином. Залишити на 24 години. На повільному вогні довести до кипіння, розлити варення по стерилізованих банках.
Незвичайне з мигдалем і чебрецем

Інгредієнти:
абрикос - 500 г
цукор - 300 г
лимон - 1 шт.
мигдаль очищений - 1 склянка
чебрець - 1 пучок
Приготування:
Засипати фрукти цукром і додати лимон. Покласти до абрикосів пучок чебрецю і залишити на пару годин настоюватися. Додати мигдаль, довести до кипіння і залишити до повного охолодження. Повторити ті ж дії двічі. Витягти чебрець і розлити варення по банках, закатати кришкою.
Щоб приготувати ідеальний стейк, обирають центральну частину вирізки. Шматок м'яса має бути товщини не менше як 2,5 см, а то й 4-5 см.
Коментарі