Ексклюзиви
понеділок, 22 червня 2020 13:03

З імбиром і чебрецем: 5 рецептів незвичного абрикосового варення
6

Абрикосове варення - універсальний десерт. Його можна використовувати не лише, як самостійну страву, а й додавати в домашні пироги і торти.

Щоб варення вийшло правильної консистенції потрібно брати стиглі плоди. Чим вони м'якші, тим краще. Якщо ж готувати з половинок - підійдуть не переспілі абрикоси, щоб зберегли форму при варінні.

Варення з абрикосів часточками

Автор: Depositphotos
  Варення з абрикосів - універсальний десерт
Варення з абрикосів - універсальний десерт

абрикос - 1 кг

цукор - 1,5 кг

вода - 2 склянки

Приготування:

Очищені плоди опустити в гарячу воду на кілька хвилин, охолодити за допомогою крижаної води. Наколоти абрикоси виделкою або зубочисткою, залити сиропом і настоювати 3-4 години. Варити 10 хвилин, поки фрукти не стануть прозорими. Настояти 8 годин і проварити повторно.

Швидке абрикосове варення

Автор: freepik.com
  Варення з абрикосів - універсальний десерт
Варення з абрикосів - універсальний десерт

Інгредієнти:

абрикос -1 кг

цукор - 500 г

мелений імбир

ванілін

Приготування:

Очистити абрикоси від кісточок, подрібнити блендером. Засипати цукром, додати імбир і ванілін. Розчинити цукор. Перекласти фруктове пюре в каструлю з широким дном і варити, періодично помішуючи, поки варення не почне прилипати до стінок. Проварити кілька хвилин і перелити в банки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мафіни з кабачків: розкрили рецепт смачної літньої страви

Абрикосове варення з половинок

Автор: Depositphotos
  Варення з абрикосів - універсальний десерт
Варення з абрикосів - універсальний десерт

Інгредієнти:

абрикос -1,5 кг

цукор - 500 г

лимонна кислота - 0,5 ч. л.

ядра з кісточок - за смаком

Приготування:

Розділити абрикоси на половинки і видалити кісточки. Засипати цукром на 12 годин. Щоб часточки не втратили форму, взяти не переспілі плоди. Витягти ядра з кісточок.

Варення готуємо в три етапи:

перший: довести до кипіння і охолодити;

другий: варити 10 хвилин і залишити охолоджуватися;

третій: готувати протягом 10 хвилин, додати ядерця, лимонну кислоту.

Розкласти готове варення по банках і закатати.

Желейне варення з абрикосів

Автор: Depositphotos
  Варення з абрикосів - універсальний десерт
Варення з абрикосів - універсальний десерт

Інгредієнти:

абрикос - 1 кг

желатин - 30 г

цукор - 2 склянки

Приготування:

Видалити кісточки з плодів. Дольки викласти в глибокий посуд і засипати цукром, желатином. Залишити на 24 години. На повільному вогні довести до кипіння, розлити варення по стерилізованих банках.

Незвичайне з мигдалем і чебрецем

Автор: freepik.com
  Варення з абрикосів - універсальний десерт
Варення з абрикосів - універсальний десерт

Інгредієнти:

абрикос - 500 г

цукор - 300 г

лимон - 1 шт.

мигдаль очищений - 1 склянка

чебрець - 1 пучок

Приготування:

Засипати фрукти цукром і додати лимон. Покласти до абрикосів пучок чебрецю і залишити на пару годин настоюватися. Додати мигдаль, довести до кипіння і залишити до повного охолодження. Повторити ті ж дії двічі. Витягти чебрець і розлити варення по банках, закатати кришкою.

Щоб приготувати ідеальний стейк, обирають центральну частину вирізки. Шматок м'яса має бути товщини не менше як 2,5 см, а то й 4-5 см.

Зараз ви читаєте новину «З імбиром і чебрецем: 5 рецептів незвичного абрикосового варення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути