На Великдень в Україні заведено пекти паски. Це основна страва святкового столу та великоднього кошика.
Спечені вироби зазвичай покривають глазур'ю. Її приготування – процес нескладний, але потрібно врахувати деякі нюанси, передає Gazeta.ua.
Варіанти нанесення глазурі на паску
Наносити глазур можна силіконовим пензликом. Можна занурити виріб у миску з глазур'ю. Можна полити паску зверху глазур'ю, попередньо поставивши її на решітку.
Тонкощі нанесення глазурі
1. Для глазурі краще використовувати цукрову пудру, а не цукор.
2. Глазур повинна мати консистенцією сметани. Так вона не стікатиме і міцно триматиметься.
3. Якщо глазур вийшла занадто рідкою, можна її загустити. Для цього додайте столову ложку цукрової пудри. Якщо вийшла занадто густа, можна додати до маси чайну ложку молока або води.
4. Обмажте верхню частину паски джемом перед тим, як нанести глазур. Так вона рівномірно ляже на поверхню паски. Тоді поверхня буде гладкою і блискучою.
5. Глазур краще наносити шарами. Спочатку один шар, після його висихання – інший.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому крашанки фарбують червоним і що потім робити зі шкаралупою: усе про українські великодні традиції
6. Для збиття білкової глазурі використовуйте охолоджені яйця та сухий міксер.
7. Щоб прибрати бульбашки повітря з глазурі, перед покриттям пропустіть готову глазур через ситечко.
8. Білкову глазур наносіть одразу після її приготування на охолоджену паску.
9. Щоб паска виглядала яскравішою, до білої глазурі можна додати харчові барвники.
10. Якщо глазур шоколадна, після її нанесення випічку потрібно поставити до холодильника для застигання.
Найбільше свято православного церковного календаря ‒ Великдень. 2023 року він припадає на неділю, 16 квітня. А за сім днів перед ним церква відзначає Вербну неділю ‒ свято на честь Входу Господнього до Єрусалима. Цьогоріч Вербна неділя припадає на 9 квітня.
Християни західного обряду відзначатимуть Воскресіння Христове 9 квітня. Вербну неділю – 2-го.
Коментарі