




Апетитний сендвіч Бань Мі роблять з французького багету з різноманітною начинку. Найсмачніше зробити їх пікантними з гострими м'ясними фрикадельками та салатом з морквою і кінзою.
Інгредієнти:
для салату
2 моркви (нарізаною соломкою)
1 склянка дайкона (нарізаного соломкою)
2 ст. л цукру
½ ч. л солі
3 ст. л винного або рисового оцту
2 ч. л кунжутної олії
для фрикадельок
500 г м'ясного фаршу (свинячий або яловичий)
2 ст. л подрібненої кінзи
1 цибулина (дрібно нарізана)
3 зубчики часнику (подрібненого)
1 ст. л рибного соусу
2 ч. л цукру
сіль і перець за смаком
1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю
для сендвічів
1 ст. л. олії
1/4 склянки майонезу
2 ч. л соусу шрірача
1 багет (розрізаний на 4 рівні частини і злегка підсмажений)
3-4 гілочки свіжої кінзи
Приготування:
Порізати дайкон і моркву тонкою соломкою. Перекласти овочі в миску і додати до них цукор, сіль, оцет і кунжутну олію.
Ретельно перемішати і відставити на 1 годину. Періодично помішувати овочі.
В окремій мисці змішати всі інгредієнти для фаршу. Сформувати фрикадельки. Має вийти приблизно 20 штук.
Невеликий піднос застелити пергаментним папером і викласти на неї фрикадельки.
Поставити його в морозильну камеру на 20 хвилин. Коли фрикадельки охолонуть, нагріти столову ложку олії в сковороді на середньому вогні. Обсмажити фрикадельки з усіх боків до коричневого кольору.
Надрізати кожен шматок багета уздовж і помастити всередині цим соусом.
Читайте також: ТОП-4 яскравих літніх сендвічів з неймовірними начинками
Потім додати в багет салат з промаринуватися моркви і дайкона, готові фрикадельки, халапеньйо (за бажанням) і кінзою.
Коментарі