вівторок, 24 лютого 2015 15:36

Віскі з сечі діабетиків і ще 14 найдивніших напоїв світу
15

Копі Лувак. Копі Лувак - це найдорожчий у світі елітний сорт кави. Її зерна обробляються стандартно, але є одна відмінність. Боби кави повинні спочатку пройти процес ферментації природним шляхом в шлунку мусанга, пальмової куниці, що покращує їх якість. Перероблені зерна збираються з екскрементами тварини. Промислових масштабів виробництво цього сорту кави досягло в Індонезії, Східному Тиморі і на Філіппінах.
Пиво з слонячих фекалій Un, Коно Kuro. Продовжуючи тему незвичайних інгредієнтів для приготування напоїв, пропонуємо пиво з бобів кави, які побували в шлунку слона. Японські пивовари вирішили додати цей незвичайний інгредієнт в нову партію пива, присвячену святкуванню Дня дурня в 2013 році. Пиво в результаті отримало специфічний присмак завдяки руйнуванню протеїнів, які надають каві гіркоти. У 2012 році була спроба приготувати і саму каву з ферментованих подібним чином бобів.
Пиво «Новий краб». Власник броварні Oregons Rogue Ales, Джон Майер, щоб залучити побільше покупців, вирішив створити пиво, яке спочатку носило назву «бородате пиво». Подейкують, що замість дріжджів він в 1978 році спробував використовувати фолікули зі своєї бороди. Виробник був здивований їх сприятливим впливом на ферментацію пива. Хоча багато хто вважає все ж, що він додає звичайні дріжджі.
Напій з пташиних гнізд. Китайці не зупинилися на екзотичному і делікатесному супі з гнізд ластівок і вирішили приготувати і газований напій із слини птахів, яку вони використовують для прикріплення гнізд до стін печер. В Азії пропонують дешевий аналог даного напою просто зі смаком цього інгредієнта, у той час як справжній готується на основі содової і коштує дуже дорого. Колір напою, схожий на зеленуватий відтінок кінської сечі, робить його ще менш привабливим.
Gilpin Family Whisky. Джеймс Гилпин, випускник і дослідник Design Interactions в Лондоні, переобладнав свою пивоварню, коли вирішив випускати сімейний віскі на експорт. В основі приготування - сеча літніх людей, у яких діагностують діабет. Сеча діабетиків з високим вмістом цукру очищається як звичайна вода, при цьому виділений цукор надходить на виробництво для забезпечення процесу ферментації віскі. Напій змішують з чистим спиртом, розливають у пляшки, на якій вказують імена добровольців, які здали сечу.

Напої, як безалкогольні, так і алкогольні, завжди були невід'ємною частиною обіду або вечері, здорового сніданку або атрибутом відпочинку і розслаблення.

Одні з них дуже прості і смачні, наприклад фруктові або овочеві соки. Але є й такі, які через використаних інгредієнтів викликають здивування, настороженість, а то й відразу.

Представляємо вашій увазі 15 найдивніших напоїв з усього світу.

Зараз ви читаєте новину «Віскі з сечі діабетиків і ще 14 найдивніших напоїв світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути