У Парижі та Неаполі відкриють ресторани, де їжа буде зі списаних з магазинів продуктів. Їжа там буде безкоштовною і подаватиметься лише бідним. Цим займеться відомий італійський шеф Массімо Ботура.
Про це повідомляє The Straits Times.
Ресторани розташують на околицях міста. Готуватимуть з рецептів Ботури та інших відомих кухарів.
На відміну від безкоштовних їдалень, у цих закладах працюватимуть справжні офіціанти та розноситимуть їжу за столики. Це обмежить кількість одночасних гостей до 96 осіб, але це допоможе людям повернути свою гідність і контроль над своїми життями.
"Я ніколи не вважав, що ці інгредієнти були марними. Я завжди думав про хлібні обрізки, про перезрілі помідори, коричневі банани",- говорить кухар.
Боттура розпочав проект у 2015 році для повторного використання залишків від закусочних на міжнародній виставці в Мілані. За підтримки церковного фонду "Карітас Амброзіана" ця ініціатива стала постійним проектом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У скільки українцям обійдеться новорічний стіл
За інформацією Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, третина світової харчової продукції, а саме 1,3 млрд тонн, опиняються на сміттєзвалищах.
Коментарі