




Під час Великого посту львів'янка Леся Козак часто варить овочеве рагу. З морозильної камери витягає заморожені улітку кабачки, цвітну капусту та болгарський перець.
"Рагу смачне, якщо додати не лише кабачки, але й баклажани, - каже господиня. - Також беру півкіло картоплі, морквину, дві невеликі цибулини, 2-3 зубчики часнику. Добре, коли у хаті є закручені помідори у власному соку. Якщо нема, їх можна замінити томатною пастою. Цвітну капусту можна замінити звичайною."
Цибулю чистить, ріже кружельцями. Підсмажує на соняшниковій або оливковій олії на слабкому вогні. В цей час нарізає або натирає на крупній терці моркву. Коли цибуля починає ставати прозорою, додає до неї моркву. Обсмажує до тих пір, поки цибуля не стане золотистою.
Цибулю та моркву висипає у чотирилітрову каструлю. Заливає склянкою води , зверху всипає нарізану кубиками картоплю. Поки вода закипить, нарізає інші інгредієнти.
Як вода в каструлі закипіла, кладе кабачки. В цей час можна всипати сіль, однак перемішувати не варто. Кладе нарізану капусту.
"Якщо капуста утворює гірку над каструльою, не лякайтеся. В процесі готування гірка зникне, бо з овочей випарується сік," - каже Козак.
Далі кладе помідори і болгарський перець. Коли помідори розм'якли, кладе дрібно нарізану зелень, часник та лавровий листок, приправи.
Одразу перемішує рагу. Якщо нема помідорів, докладає1-2 столових ложки томатної пасти. Накриває кришкою і 30 хвилин настоює рагу.
"Моя сестра до рагу додає сметани. Мені страва без неї краща, - каже жінка. - Рагу можна їсти як гарячим, так і в охолодженому вигляді."
Коментарі