
Вареники - знаменита в Україні страва, яку готують з безліччю різних начинок. Тісто для вареників робиться з пшеничного борошна, може бути пісним, дріжджовим, на кефірі. Його розкочують у тонкий шар, з якого нарізаються круглі, косокутні або квадратні шматки, в які загортають начинку.
Один з найпростіших рецептів вареників - з тіста без дріжджів і з сирною начинкою.
Інгредієнти:
сир - 500 грамів
сметана - ¾ склянки
яйце куряче - 2 штуки
борошно пшеничне - 2 склянки
цукор - 2 столові ложки
масло вершкове - 2 столові ложки
Приготування:
У холодній воді або в молоці (1/2 склянки) збити сире яйце, додавши неповну чайну ложку солі. Всипати 2 склянки просіяного борошна і замісити круте тісто.
Сир пропустити через м'ясорубку, додати в нього цукор, жовток, столову ложку розтопленого масла, 1/2 чайної ложки солі і все це добре перемішати.
Тісто розкачати дуже тонко, металевою виїмкою або стаканчиком вирізати форми, змастити їх збитим білком, покласти на кожну форму по чайній ложці сирної маси, а краї з'єднати і защіпити.
За 10 хвилин до подачі на стіл вареники опустити в підсолений окріп і варити, поки вони не спливуть. Потім вийняти їх шумівкою, скласти на блюдо або в салатник, полити розтопленим маслом і подавати зі сметаною або з фруктовим сиропом.
Коментарі