Ексклюзиви
вівторок, 03 червня 2014 10:00

В українському "тірамісу" заміняють лікер на коньяк
12

43-річний італійський кухар Андреа Пірас пропонує українцям готувати улітку популярний легкий десерт – тірамісу. Вважає, що він ідеально пасує для закінчення вечері або на полуденок вдома на вихідних. Не радить їсти цей десерт лише водіям, бо печиво збризкує алкоголем. Напередодні професійного свята Андреа зголосився дати майстер-клас рівненським журналістам.

"Легкий крем, смачне цукроване печиво, какао у порошку, трохи коньяку та руки, які не трясуться – от і весь секрет тірамісу. Живу у місті Рівному два останні роки і часто готую італійські десерти для своєї української родини. У відповідь теща пригощає мене вашими смачними варениками з сиром та картоплею, - сміється кухар. – У мене тут тільки одна проблема – ніде не можу купити лікер Амаретто ді Саронно, який використовуються у класичному рецепті тірамісу. Тому на Україні обходжуся хорошим коньяком або ромом. Все одно, алкоголю знадобиться лише трошки й він не повинен перебивати смак інших продуктів. Українські кухарі готують тірамісу смачно, але у вас він чомусь більше нагадує торт".

Для приготування тірамісу на три-чотири порції Андреа бере 250-грамову упаковку сиру "Маскарпоне", пачку печива "Савоярді" на 12 штучок, какао-порошок для посипки, 80 грамів цукрової пудри, склянку охолодженої звареної чорної кави, чарку коньяку та три яйця.

"Завжди беріть тільки найсвіжіші сирі курячі яйця. Як варіант, підійдуть перепелині – вони менші, але тоді точно можете не боятися сальмонели, - радить Андреа Пірас. – Треба обережно відокремити білок від жовтка і збити білок з цукром у піну. Це можна зробити міксером за 10-15 хвилин. Дуже важливо, щоб у миску з білком не потрапило ані краплі води, жиру чи жовтка – тоді піна вийде найкраща".

Італієць бере дві миски. В одній ретельно збиває в піну білки з цукром, а в іншій – жовтки із сиром маскарпоне. Потім поєднує ці дві суміші в одну і перемішує. На дно кожної порційної вазочки викладає ложкою перший шар десерту: сирну суміш.

"Дві ложечки на донце, більше не треба. Потім берете паличку савоярді та швидким рухом вмочаєте її у каву, - показує кухар. - Робіть це хутко, щоб печиво не встигло розмокнути. Після "купання" савоярді в один шар укладаєте на крем і злегка туди вдавлюєте. Зверху з ложечки трошки поливаєте печиво коньяком – щоб тільки аромат був. Багато алкоголю лити не варто, бо зіпсує смак. Можна навіть мочити в каву тільки один бік савоярді, а верх поливати коньяком.

Потім знову покриваєте печиво сирною сумішшю. За бажанням, укладаєте ще один шар паличок. Щоб десерт добре охолонув і набув ще ніжнішого смаку, варто поставити його на 2-5 години у холодильник. Перед подачею посипаєте ваш десерт какао-порошком. Новачок легко навчиться готувати тірамісу вже за 45 хвилин, вправний кухар його зготує за 25 хв."

Зараз ви читаєте новину «В українському "тірамісу" заміняють лікер на коньяк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути