Киянка 28-річна Марія Мосієнко на зиму готує консервацію з овочевого асорті. Каже, що особливу перчинку страві додає корінь селери. На трилітрову банку жінка бере 7 цілих огірків, 2 помідори, 2 цибулини, 4 зубчика часнику, по одному кореню петрушки, селери, хріну та гілці кропу, два почищених перці, 100 грам капусти, 4 ст л цукру, 2 ст л солі та 100 мл оцету.
Всі спеції кладе на дно банки, додає овочі та заливає окропом. У нього додає цукор, сіль та оцет. Стерилізує 15 хв і закручує металевою кришкою.
"Важливо не переварювати, бо тоді овочі будуть м'якими. А коли стерилізую рівно 15 хв — виходять тверді та хрумкі. Особливого запаху та смаку додає селера. Асорті виходить таке смачне, що 3-літрову банку сім'я з'їдає легко. Та й сама консервація робиться досить швидко, бо майже нічого не треба різати. Почистили лише корені і помили овочі. Я закриваю десь 15 трилітрових банок і витрачаю на це 4 години часу", - ділиться Марія.
Щоб кришки не "зривало" перед закручуванням жінка радить їх прокип'ятити. Так всі виробничі залишки змиваються.
Коментарі
1