З простих і доступних продуктів можна зробити незвичайний десерт. Його багато хто називає справжнім міні-тортом. Влітку він освіжає і заміняє звичну домашню випічку.

Інгредієнти:
Печиво - 500 г
Морозиво - 200 г
Шоколад - 100 г
Горіхи - 50 г
Чорнослив, курага - за бажанням
Приготування:
Морозиво заздалегідь покласти при кімнатній температурі, щоб воно злегка підтануло.
На дно посуду з високими бортиками покласти шар печива.
Шоколад натерти на крупній тертці. Можна зробити стружку гострим ножем. Поверх печива покласти шар м'якого морозива (приблизно 3-4 сантиметри).
Посипати морозиво тертим шоколадом.
Зверху прикрасити горіхами і сухофруктами - курагою, чорносливом або родзинками.
Для прикраси можна використовувати різні ажурні візерунки з шоколаду. Зробити це дуже просто: розтопити шоколад на водяній бані. На папері для випічки за допомогою тонкого пензлика або конвертика намалювати будь-які візерунки.
Покласти папір на 10-15 хвилин в холодильник, акуратно зняти візерунки з паперу і прикрасити поверхню тістечка.
Читайте також: Фруктовий лід з ківі на смак як коктейль "Мохіто" на паличці
Поставити морозиво в морозильну камеру на 1-2 години, щоб воно добре просочилося і захололо.
Їсти тістечко з шоколадом і морозивом можна і відразу, але тоді його краще готувати кожну порцію окремо.
Коментарі