Семіфредо - італійський десерт, який подається замороженим. Його смак залежить від добавок та різних соусіви.
Після того, як з'їси такий десерт, відчуваєш, як ніби ти обдурив весь світ: смачно, корисно та ще й фігурі не шкодить.

Інгредієнти:
500 г (4 середнього розміру) нектарина
240 г несолодкого йогурту
80 г мигдалю сухий обсмаження
3 великих яйця
0,5 ч.л. мигдалевого екстракту (есенції)
1 ч.л. ванільного екстракту (есенції)
Приготування:
Відокремити жовтки від білків. Три білка ставимо в холодильник. Один жовток, йогурт та ванільну есенцію ретельно перемішати.
Фрукти залити окропом на 5 хвилин. Знявши шкірку і вийнявши кістка, порізати м'якоть невеликими шматочками. Мигдаль дрібно накришити ножем.
Збити білки "до міцних піків". Акуратно, від низу до верху додати їх в йогуртово-жовтково-сиропну суміш.
Робити все обережно, інакше маса опаде і страва вийде не такою красивою, як хотілося б. Тепер варто додати крихти мигдалю і шматочки нектарина і знову перемішати.
Читайте також: Яскравий торт зі смаком ківі готується без випікання
Цю масу з фруктами і горіхами вилити в форму, застелену харчовою плівкою. Зверху накрити також нею і відправити в морозилку на 2-3 години.
Перед подачею дати цьому морозиву злегка підтанути.
Коментарі