Фахітос - страва мексиканської кухні, в якій начинку загортають у тортилью (м'який пшеничний коржик). Тут головне, щоб усі інгредієнти були порізані смужками. Це основний принцип фахітос. Назва страви в перекладі з іспанської означає - "смужка".
Фахитос їдять руками. Є кілька тонкощів його подачі. Начинку має бути гарячою, тому деякі кухарі на сковорідку поливають текілу і на кілька секунд підпалюють. Обов'язково разом з начинкою подають окремо: гострий соус, густу сметану, тортилью або лаваш. Кожен сам загортає начинку, додаючи соус.
Інгредієнти:
куряче філе 2 шт.
болгарський перець 1 шт.
гострий перець 1 струч.
часник 2-3 зубч.
лимони 0,5 шт.
оцет 1 ст. л.
соєвий соус 2 ст. л.
олія 4 ст. л.
спеції за смаком
Приготування
Куряче філе помийте. Висушіть насухо паперовим рушником і наріжте тонкою соломкою.
Сковороду з олією нагрійте і на сильному вогні обсмажте м'ясо, помішуючи його, близько 5 хвилин.
Перці наріжте тонкою соломкою і покладіть в сковороду. Лимон помийте і вичавіть з нього сік.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філе індички смажать з шавлією та печерицями
З'єднайте олію, оцет, соєвий соус, сіль, мелений перець та дрібно нарізаний часник. Перемішайте приправи для соусу.
Просмажте м'ясо з перцями до золотистої скоринки і заправте продукти приготовленим соусом.
Перемішайте продукти, просмажте ще 1-2 хвилини і відразу подавайте страву до столу.
Коментарі