




Ольга Стрилюк, 30 років, на день народження для свого чоловіка приготувала домашній десерт – тірамісу. Жінка зізналася, що рецепт прочитала на пачці з-під сиру "Маскарпоне", а згодом його дещо удосконалила. Для приготування десерту господиня купила дві пачки вершкового сиру "Маскарпоне" (кожна по 250 грамів), велику упаковку печива Савоярді, або як на нього ще кажуть "дамські пальчики".
Також знадобилися: п'ять яєць, півсклянки цукрової пудри, пачка з какао-порошком, 50 грам коньяку та пів чашки запареної міцної кави.
"Білки я відокремлюю від жовтків. Окремо білки збиваю, а жовтки розтираю з цукровою пудрою. На тарілку з пачки перекидаю грудки "Маскарпоне" і добре розтираю їх виделкою. Далі збиті білки додаю в сирну суміш і акуратно перемішую", – поетапно розповідає жінка.
Десерт господиня робить у тортівниці. Спочатку її застилає пергаментним папером, далі бере печиво, вмочає його у каву, в яку попередньо долила 50 грамів коньяку, і вистилає ним дно форми. Зверху викладає сирну суміш, посипає какао-порошком.
"Велика пачка печива дозволяє зробити ще й другий шар, тому поверх ще раз викладаю змочене у каві печиво і знову кладу сирну масу. Після цього ставлю в холодильник на кілька годин, можна й на цілу ніч", – додає жінка.
Перед подачею Ольга присипає десерт какао-порошком та прикрашає шоколадною стружкою. Відкриває тортівницю і так подає на стіл. Жінка зізналася, що сир та печиво купує на продуктовому ринку, що розташований неподалік від дому. Там щотижня привозять італійські товари. За пачку сиру заплатила 18 гривень, велика пачка печива Савоярді обійшлася у 24 гривні.
"Одного разу запланувала десерт – сир купила, а ось печиво в магазині вже розійшлося. Але зі становища вийшла – купила звичайні бісквіти. Оскільки вони досить товсті, довелося кожен розрізати навпіл", – додала жінка.
Десерт для Ольги Стрилюк обійшовся приблизно у 80 гривень.
Коментарі