Інгредієнти:
журавлинний сік - 1 склянка
апельсиновий сік - 1 склянка
вода - 100 мл.
мед - 3 ст. л.
мелений імбир - 1 ч. л.
кориця - 1 ч. л.
мелений мускатний горіх - 1/4 ч. л.
ром - 300 мл.
біле сухе вино - 500 мл.
Приготування:
В емальованій каструлі з'єднати журавлинний та апельсиновий соки. Додати воду та мед.
Покласти мелений імбир, корицю та мелений мускатний горіх.
Ретельно усе перемішати та ставити на вогонь.
Налити ром та біле вино. Гріти не доводячи до кипіння 10 хвилин безперервно помішуючи.
Зняти каструлю з плити. Нагріти порцелянову глибоку миску, обполіскуючи гарячою водою. Перелити у неї напій з каструлі через сито.
"Пунш не має бути занадто солодким, тому кількість меду та цукру має строго дозуватися. Мед втрачає свої властивості при сильному нагріванні, тому завжди додається в кінці приготування", - каже пані Сніжана.
На стіл подається пунш в кухлях з низькою тепловіддачею. Прикрашати скибочками лимону та апельсину.
Коментарі