Страви з брюсельської капусти не тільки оригінально виглядають, а й смакують. Виходить вишукана страва зі звичних продуктів. Брюсельську капусту з грибами можна подавати і як гарнір, і як основна вегетаріанська страва. Готується вона просто і зрозуміло. Підійде для знайомства з брюсельською капустою, якщо ви взагалі не знаєте, що приготувати з цього овоча.

Інгредієнти:
Брюссельська капуста - 700 г (свіжа або заморожена)
Печериці - 400 г
Цибуля - 2 шт
Часник - 3 зубчики
Вода - 2 склянки
Лимонний сік - 2 ст. л
Оливкова олія - 2 ст. л
Сіль, перець - за смаком
Приготування:
Якщо використовуєте заморожену капусту, розморожувати її не потрібно.
У сковороді розігріти трохи води, кинути туди нарізаний четвертькольцами цибулю.Тушкувати на помірному вогні до м'якості, постійно помішуючи.
Гриби помити, нарізати і додати до цибулі. Перемішати і тушкувати їх разом з цибулею.
Тим часом в каструлі довести до кипіння 0.5л води. Посолити, поперчити і капнути лимонного соку.
Брюссельську капусту очистити від жорстких верхніх листів, розрізати навпіл і кинути в киплячу воду.
Варити 10 хвилин, після чого відкинути на друшляк.
Гриби з цибулею посолити, поперчити і смажити, поки не випарується вся рідина з грибів.
Читайте також: М'ясне рагу у червоному вині смакує по-італійськи
Додати дрібно нарізаний часник, перемішати і готувати на помірному вогні ще 5-6 хвилин, помішуючи.
Додати брюссельську капусту і перемішати. Накрити кришкою і готувати на помірному вогні ще 5-6 хвилин до повної готовності страви.
Коментарі