Як тільки пригріває тепле сонце в магазинах з'являються перші свіжі овочі. З-поміж усіх виділяється яскрава редиска. Банальне поєднання її з яйцем та зеленою цибулею з роками набридло. Є нові рецепти смачних салатів, які поєднують непоєднувані продукти. Здавалося б, як може смакувати редиска з твердим сиром або оселедцем. Насправді неймовірно, але це треба спробувати, щоб зрозуміти.

Салат з редискою і оселедцем
Інгредієнти:
Пекінська капуста - 1 качан
Редис - 300 г
Огірок солоний - 1 шт.
Часник - 1 зубчик
Майонез - 300 г.
Оселедець (філе) - 1 шт.
Салат - 3-5 шт.
Приготування:
Редис помити і нарізати кружками.
Солоний огірок натерти на крупній тертці.
Капусту нашаткувати і посолити.
Часник натерти на дрібній тертці. Оселедець порізати кусками.
На лист салату викласти шарами: редис, майонез, пекінську капусту, майонез, солоний огірок, часник, майонез, редис, оселедець.
Салат з сиром, редискою і огірками
Інгредієнти:
2 сорти сиру по 150 г
1 пучок редиски (10-12 штук)
1 огірок свіжий
3 огірки мариновані
1 пучок зеленої цибулі з головками ( 5 шт.)
0,5 пучка кропу
2 ч. л. гірчиці
1 ст. л. лимонного соку
1 ст. л. виноградного оцту (можна яблучного)
3 ст. л. соняшникової олії
1 ст. л. кислої сметани (за бажанням)
сіль за смаком
Приготування:
Сир натерти на крупній тертці. Кріп і цибулю подрібнити.
Редиску і свіжий огірок нарізати соломкою, а консервований - кубиками.
Читайте також: Тайський салат заправляють незвичайним маринадом
Для салатної заправки з'єднати гірчицю, оцет, лимонний сік.
Додати олію та сметану, перемішати. Посолити за смаком, полити заправкою і все перемішати.
Коментарі