Багато хто чекає літа, щоб скуштувати кавун. І не дивно, адже це сезонна ягода і в іншу пору року її не знайти. Кавун можна не просто їсти шматками, але й готувати незвичайні десерти. Наприклад, алкогольне кавунове желе. Смак у нього легкий, але поступово хмелить голову.
"Літо не обходиться в мене без кавунового желе. Для дітей роблю звичайне, а для нас із чоловіком наливаю алкоголь, — каже 33-річна киянка Анастасія Мотліч. — Найкраще підходить горілка, бо не перебиває кавуновий смак".

Інгредієнти:
кавун 5 кг
250 г червоного желе
60 г желатину
1 л. окроп
горілка за смаком
Приготування:
Кавун розрізати надвоє. Вийняти м'якоть і шкірку не викидати. Вона буде формою для желе.
Змішати червоне желе та желатин. Налити окропу.
Додати горілку за смаком. Перемішати й залити цією рідиною половинки кавуна.
Читайте також: Ароматні пончики начиняють грейпфрутово-вершковим кремом
Поставити десерт у холодильник на 5 годин. Чекати, доки він повністю застигне.
Потім порізати желейний кавун на шматки.
Коментарі