вівторок, 16 серпня 2016 12:31

Ароматні пончики начиняють грейпфрутово-вершковим кремом

Смачні пончики можуть бути перекусом або десертом. Готувати їх легко вдома на звичайній сковороді. Легкий і ніжний смак їм дає крем зі свіжовичавленого грейпфрутового соку.

Автор: vk.com/valioclub
 

Інгредієнти:

для тіста:

300 мл води (теплою)

1,5 ст. л. сухих дріжджів

560 г борошна

2 яйця

60 г вершкового масла (розтопленого)

1/3 склянки + 2 ст. л. цукру

1,5 ч. л солі

Для крему:

1 склянка грейпфрутового соку

2/3 склянки цукрового піску

3 ст. л. кукурудзяного крохмалю

3 яєчних жовтки

2 яйця

1/8 ч. л ванільного екстракту

1,5 ст. л вершкового масла

8 склянок олії

1 щіпка солі

1-1,5 склянки цукру

Приготування:

Змішати у великій мисці теплу воду, дріжджі і дрібку цукру.

Дати рідині постояти в теплому місці 5 хвилин. Додати в неї 1 склянка борошна і добре перемішайте віночком. Укутайте тісто і поставте його в тепле місце на 30 хвилин.

Додати яйця, цукор, сіль і розтоплене вершкове масло і знову добре перемішати.

Насипати решту борошна, що залишилося, перемішуючи великою ложкою, поки маса не стане однорідною.

Посипати робочу поверхню борошном і викладіть на неї тісто. Вимішувати поки воно не стане однорідним.

Помастити миску олією і перекласти в неї тісто. Щільно накрити харчовою плівкою і дати відпочити тісту в теплому місці 1 годину.

В цей час приготувати грейпфрутово-вершкову начинку.

У великій мисці змішати грейпфрутовий сік, цукор, кукурудзяний крохмаль, яєчні жовтки, яйця і сіль.

Збити суміш, щоб стала однорідною масою.

Перелити її в невелику каструлю і нагрівати при низькій температурі, постійно помішуючи. Суміш повинна загуснути.

Довести її до кипіння і дати прокипіти 2 хвилини. Перед тим, як зняти з вогню, додати в суміш холодне вершкове масло і ваніль. Перемішати.

Крізь сито протерти суміш лопаткою. Відставити і дати повністю охолонути.

Після того, як тісто постоїть і збільшиться в об'ємі приблизно в два рази, викласти його на змащену маслом стільницю.

Долонями придавити тісто, щоб утворився шар товщиною 2 см. Сформувати склянами пончики. Покласти їх на пергаментний папір.

Накрити пончики рушником і дати їм постояти 15 хвилин.

Читайте також: Шоколадне бісквітне печиво "Мадлен" печуть 20 хвилин

Нагріти масло в глибокій сковороді. Акуратно викласти пончики, по 2-3 штуки за раз, в масло. Обсмажувати з кожного боку по 2-3 хвилини до золотистого кольору.

Викласти на паперові рушники. Пампушки наповнити кондитерським шприцом начинкою.

Посипати їх цукровою пудрою.

Зараз ви читаєте новину «Ароматні пончики начиняють грейпфрутово-вершковим кремом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути