Смачні пончики можуть бути перекусом або десертом. Готувати їх легко вдома на звичайній сковороді. Легкий і ніжний смак їм дає крем зі свіжовичавленого грейпфрутового соку.
Інгредієнти:
для тіста:
300 мл води (теплою)
1,5 ст. л. сухих дріжджів
560 г борошна
2 яйця
60 г вершкового масла (розтопленого)
1/3 склянки + 2 ст. л. цукру
1,5 ч. л солі
Для крему:
1 склянка грейпфрутового соку
2/3 склянки цукрового піску
3 ст. л. кукурудзяного крохмалю
3 яєчних жовтки
2 яйця
1/8 ч. л ванільного екстракту
1,5 ст. л вершкового масла
8 склянок олії
1 щіпка солі
1-1,5 склянки цукру
Приготування:
Змішати у великій мисці теплу воду, дріжджі і дрібку цукру.
Дати рідині постояти в теплому місці 5 хвилин. Додати в неї 1 склянка борошна і добре перемішайте віночком. Укутайте тісто і поставте його в тепле місце на 30 хвилин.
Додати яйця, цукор, сіль і розтоплене вершкове масло і знову добре перемішати.
Насипати решту борошна, що залишилося, перемішуючи великою ложкою, поки маса не стане однорідною.
Посипати робочу поверхню борошном і викладіть на неї тісто. Вимішувати поки воно не стане однорідним.
Помастити миску олією і перекласти в неї тісто. Щільно накрити харчовою плівкою і дати відпочити тісту в теплому місці 1 годину.
В цей час приготувати грейпфрутово-вершкову начинку.
У великій мисці змішати грейпфрутовий сік, цукор, кукурудзяний крохмаль, яєчні жовтки, яйця і сіль.
Збити суміш, щоб стала однорідною масою.
Перелити її в невелику каструлю і нагрівати при низькій температурі, постійно помішуючи. Суміш повинна загуснути.
Довести її до кипіння і дати прокипіти 2 хвилини. Перед тим, як зняти з вогню, додати в суміш холодне вершкове масло і ваніль. Перемішати.
Крізь сито протерти суміш лопаткою. Відставити і дати повністю охолонути.
Після того, як тісто постоїть і збільшиться в об'ємі приблизно в два рази, викласти його на змащену маслом стільницю.
Долонями придавити тісто, щоб утворився шар товщиною 2 см. Сформувати склянами пончики. Покласти їх на пергаментний папір.
Накрити пончики рушником і дати їм постояти 15 хвилин.
Читайте також: Шоколадне бісквітне печиво "Мадлен" печуть 20 хвилин
Нагріти масло в глибокій сковороді. Акуратно викласти пончики, по 2-3 штуки за раз, в масло. Обсмажувати з кожного боку по 2-3 хвилини до золотистого кольору.
Викласти на паперові рушники. Пампушки наповнити кондитерським шприцом начинкою.
Посипати їх цукровою пудрою.
Коментарі