Незабаром людство буде змушене шукати альтернативні джерела білка і клітковини. Експерти впевнені, що до кінця століття їжа приготована з жуків і черв'яків стане нормою.
Відомий британський журнал The Economist почав популяризацію нового напряму в їжі. Оскільки в майбутньому через кліматичні зміни і перенаселення Землі прогнозуються проблеми з їжею, англійці вже зараз запропонували включати у страви природне багате джерело протеїну: жуків і павуків.
Знімки дегустації нового морозива з жуками на вулицях Лондона опублікував Business Insider. За підрахунками організаторів "свята живота", до кінця століття кількість населення Землі складе 11 млрд осіб. Головною проблемою стане як їх всіх нагодувати. Експерти The Economist вважають, що вченим і виробникам продуктів треба звернути увагу на величезну кількість білка в оточуючій нас природі – комах. "Жуки повні протеїну, кальцію і клітковини, їх розведення дешеве і більш стабільне, ніж тваринництво", – стверджують представники британського видання.
До пропозиції можна було б поставитися як до жарту, проте адепти "натурального білка" вийшли з пропозицією безкоштовно випробувати їх страви на вулиці британської столиці (незвичайна дегустація, зазначимо, одночасно стала рекламною кампанією The Economist). Судячи з представленого меню, до складу делікатесу увійшли мурашки, коники, черв'яки і якийсь "мікс" з комах. Живність займає близько 10% від загальної маси морозива. Кореспондент Business Insider спробував одну з порцій і залишився задоволений, пояснивши, що шматочки комах "нагадують хрусткий поп-корн і подрібнені горіхи".
Коментарі