Ексклюзиви
середа, 27 квітня 2016 14:06

У холодець з язика та кролика додають свіжі овочі

Прозорий холодець є такою ж обов'язковою стравою на святковому столі як ковбаса та буженина. Без паски з яйцями та холодцю з хроном Великодень не є Великоднем. Замість звичного рецепту, можна приготувати новий, не менше смачний. Додавши до м'яса свіжі овочі, холодець розкриється по новому.

Холодець з кролика з солодким перцем

Автор: vk.com/sh.cook
 

Інгредієнти:

Філе кролика 600 г

Перець болгарський 150 г

Морква 100 г

Лук-шалот 60 г

Часник 1 зубчик

Тархун 3 г

Овочевий бульйон 325 г

Кмин 1 г

Желатин 15 г

Оливкова олія 15 мл

Біле сухе вино 370 мл

Приготування:

Почистити і нарізати цибулю, часник і моркву великими шматками.

Тушку кролика промити, просушити паперовим рушником і нарізати великими шматками.

У каструлі з товстим дном розігріти 1 столову ложку оливкової олії.

Викласти кролика і обсмажити на сильному вогні протягом 2-х хвилин до золотистого кольору.

Додати моркву, цибулю, часник, кмин. Посолити, поперчити і перемішати.

Налити в каструлю 370 мл білого сухого вина. Випарити алкоголь на сильному вогні протягом 5 хвилин.

Налити бульйон так, щоб він покривав кролика. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 90 хвилин.

Трохи запекти перець в розігрітій до 250 градусів духовці 15 хвилин. Знятиь шкірку, видалити насіння і розрізати на довгі смужки.

Порзати тархун дрібно. Поламати пластини желатину руками, залити водою і дати настоятися протягом 10 хвилин.

Вийняти кролика з бульйону, видалити кістки. М'ясо дрібно порізати.

Соус, в якому тушкувався кролик, протерти через сито. Додати желатин, тархун.

Поперчити, посолити і перемішати. Вистелити дно форми харчовою плівкою.

Потім шарами викласти м'ясо кролика і солодкий перець. Налити протертий соус, затягнути зверху плівкою і поставити в холодильник на 5 годин.

Потім порізати на порції і подавати.

Заливне з язика

Автор: vk.com/sh.cook
 

Інгредієнти:

1 яловичий язик вагою близько 700-800 г

1 лавровий лист

10 горошин чорного перцю

1 стебло селери

600 мл овочевого бульйону

1 ст.л. желатину

зелень петрушки або кропу

сіль і мелений перець за смаком

хрін або зерниста гірчиця для подачі

Приготування:

Язика добре промити, покласти в каструлю, додати лавровий лист, чорний перець, сіль і крупно нарізану селеру.

Залити водою, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити під кришкою до готовності, близько 1,5 годин.

Вийняти язик з каструлі і відразу зняти з нього шкіру.

Желатин залити 4 ст.л. холодного бульйону або води.

Відставити в сторону і дати набрякнути 5 хвилин. Влити в кухлик бульйон і довести його до кипіння.

Зняти з вогню і влити в миску з набряклим желатином. Добре розмішати до розчинення.

Язик нарізати скибочками. Викласти в порційні формочки, перемежовуючи листям петрушки.

Влити в формочки бульйон з желатином і поставити в холодильник для застигання, приблизно на 2 години.

Перед подачею вийняти холодець з формочок і подати з хроном або гірчицею.

Зараз ви читаєте новину «У холодець з язика та кролика додають свіжі овочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути