середа, 04 грудня 2013 15:39

Торт "Усмішка африканця" готують з зефіру
6

Фото: Фото: Юлія Ліпіч

Львів'янин Геннадій Яремчук пече торти та продає їх. Має власних клієнтів, які попередньо роблять замовлення. Каже, найчастіше беруть на дні народження. Останнім часом найбільшим попитом користується торт "Усмішка африканця".

"Я з того радію. Бо цей торт порівняно з іншими швидко печеться. Біля нього мало мороки. І він досить багато важить", - каже пекар.

Спочатку Яремчук готує тісто. Бере 5-6 домашніх курячих яєць. Відділяє жовтки від білків. Останні міксером збиває з двома склянками цукру на тверду піну. Тоді додає жовтки. Одну склянку сметани розділяє на дві половини. До однієї додає чайну ложку амонію. Усе зливає до тіста, збиває. 6 столових ложок маргарину розтоплює на невеликому вогні, виливає у тісто. В окремій мисці змішує 2 склянки просіяного борошна, 4 столових ложки какао та 20 г порошку до печива. Виливає збиту масу, вимішує.

З того тіста при температурі 180 градусів у духовці пече два коржі. Остуджує. Крем робить з півкілограма масла та півлітри вареного згущеного молока. На нижній корж викладає половину крему. По ньому стелить зефір в шоколаді. Накриває рештою крему. Зверху кладе ще один корж. Усе заливає шоколадною помадкою.

"Готую її зі сметани, масла, какао та цукру, - веде далі господар. - На дві години ставлю в холодильник. Цей торт можна їсти у день приготування. Важить близько 2 кілограм. За нього прошу 90-100 гривень".

Зараз ви читаєте новину «Торт "Усмішка африканця" готують з зефіру ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути