Львів'янин Геннадій Яремчук пече торти та продає їх. Має власних клієнтів, які попередньо роблять замовлення. Каже, найчастіше беруть на дні народження. Останнім часом найбільшим попитом користується торт "Усмішка африканця".
"Я з того радію. Бо цей торт порівняно з іншими швидко печеться. Біля нього мало мороки. І він досить багато важить", - каже пекар.
Спочатку Яремчук готує тісто. Бере 5-6 домашніх курячих яєць. Відділяє жовтки від білків. Останні міксером збиває з двома склянками цукру на тверду піну. Тоді додає жовтки. Одну склянку сметани розділяє на дві половини. До однієї додає чайну ложку амонію. Усе зливає до тіста, збиває. 6 столових ложок маргарину розтоплює на невеликому вогні, виливає у тісто. В окремій мисці змішує 2 склянки просіяного борошна, 4 столових ложки какао та 20 г порошку до печива. Виливає збиту масу, вимішує.
З того тіста при температурі 180 градусів у духовці пече два коржі. Остуджує. Крем робить з півкілограма масла та півлітри вареного згущеного молока. На нижній корж викладає половину крему. По ньому стелить зефір в шоколаді. Накриває рештою крему. Зверху кладе ще один корж. Усе заливає шоколадною помадкою.
"Готую її зі сметани, масла, какао та цукру, - веде далі господар. - На дві години ставлю в холодильник. Цей торт можна їсти у день приготування. Важить близько 2 кілограм. За нього прошу 90-100 гривень".
Коментарі