четвер, 27 грудня 2012 16:11

Торт "Спартак" після приготування має вистоятись ніч у холодильнику
10

Фото: Фото: Катерина Борісова

"Торт "Спартак" для багатьох людей є улюбленим десертом. Я – не виняток", - каже господиня Ольга Смирянська з міста Жовкви на Львівщині.

"Завжди замовляла собі у цукернях чи ресторанах саме "Спартак". Не знаю чому, але які б солодощі не їла – ніщо мені його не замінить. На приготування витрачаю 3 години", - розповідає жінка.

У каструлю засипає стакан цукру та три столові ложки какао. Вимішує, щоб не було комків. Додає до цього 1 яйце, 6 столових ложок молока, 2 столові ложки натурального розтопленого меду, 50 грамів вершкового масла. 1 чайну ложку соди гасить оцтом, додає до каструлі. Ставить на маленький вогонь, постійно помішуючи доводить до кипіння. Виносить у холодне місце. Тісто має повністю охолодитися.

"За цей час роблю масу. 300 грамів молока ставлю кип'ятити. Окремо в каструлі збиваю 200 грамів молока з трьома столовими ложками борошна, доливаю до кип'яченого молока та вимішую. Доводжу цю масу до кипіння та теж ставлю охолоджувати. Як остигне, додаю 300 грамів масла та 200 грамів цукрової пудри. Збиваю міксером до отримання пухкої маси. Пудри можна давати більше, пробувати масу на смак. Я не роблю дуже солодкої, тому сиплю інколи навіть менше", - ділиться господиня.

Коли тісто охололо, до каструлі додає потроху борошна: "Доки добре вимішується борошно сиплю ложкою, коли вже можу взяти тісто руками і вимісити – висипаю з каструлі на купку борошна. Тісто має вийти м'яке. Роблю з нього довгу ковбаску, ділю на 6 рівних частин. Кожну розкачую дуже тонко, викладаю рівномірно на дечку, печу в духовці 10 хвилин. І так кожну частину".

Готові сухі коржі перекладає масою. Боки перемазаного торта також обробляє масою, потім покриває покришеними сухими вафлями. Зверху торт поливає розтопленим шоколадом. "Можна прикрасити будь-чим. Це вже, що кому подобається, і хто наскільки креативний. Я  не вмію прикрашати гарно. Для мене головне, щоб смачно було. Правильно посипати боки кокосовою стружкою, верх поливати шоколадом, кокосовою стружкою можна трохи верх прикрасити, чи навіть масою з допомогою шприца", - додає любителька "Спартака".

 

Зараз ви читаєте новину «Торт "Спартак" після приготування має вистоятись ніч у холодильнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути