Уманчанка Леся Варич випікає на замовлення торти.
"Замовляють часто, - розказує жінка. – На свята замовляють для дітей і дорослих, на корпоративи. Ціни в мене хороші. Рахую інгредієнти. Якщо робота не складна – 20 грн собі беру з кожного торта. Якщо клієнти хочуть щось вичурне – тоді 40 грн зверху накидаю, бо ж погратися мушу".
У 26-річної Марії Лещенко доньці виповнюється рік. Для свята вона замовила торт "Кутузов".
"Дитина в мене ще такого не їсть, але прийдуть гості, куми, – розказує Марія. - Хочеться і здивувати їх. Все таки це перше день народження в дитини. Має бути все гарно. Я й сама вмію й люблю пекти, але зараз дитина на руках, тому майже не займаюся випічкою".
Леся пояснює, що торт "Кутузов", зазвичай, робиться з мигдалем. У цьому його родзинка.
"Для тіста беру 100 г мигдалю, перемелюю його на блендері. Чим мілкіше, тим краще, – каже Леся. – Збиваю 3 яйця з склянкою цукру до утворення піни. Вводжу в масу 1 столову ложку меду і 100 г масла. Мед найкраще брати такий, котрий тече, а не загус. А масло найліпше, як кілька годин побуде без холодильника. Так усі інгредієнти легко збивати".
В збиту масу жінка додає 2 стакани муки та пів чайної ложки розрихлювача. Наприкінці всипає товчений мигдаль.
"Форму змащую вершковим маслом, – розповідає про технологію Леся. – Викладаю для початку тільки половину тіста. 15 хв печу при температурі 200 градусів у духовці, ще 15 хв печу при температурі 180 градусів. Другий корж печу так само. Якщо потрібно – тісто можна розділити на три порції, спекти три коржі".
Для крему жінка бере 250 г жирної сметани. Радить брати домашню, а не магазинну. Додає до сметани 100 г вершкового масла, пів склянки цукру, 2 чайних ложки ваніліну. Все змішує блендером.
"За рецептурою, до крему теж треба додавати 100 г молотого мигдалю. Але я зазвичай не додаю, аби клієнту торт по грошах нормально вийшов", – розказує жінка.
Збитий крем можна розділити на кілька частин та додати до кожної різнокольорові харчові барвники. Так зручніше буде ним малювати на поверхні торта.
Леся пише напис "Алісі – 1 рік", малює з кондитерського шприца квіти та орнамент.
Коментарі