субота, 05 травня 2012 13:40

Торт "Кутузов" роблять з мигдалем

  Мама дає доньці задути свічку на торті "Кутузов"
Мама дає доньці задути свічку на торті "Кутузов"

Уманчанка Леся Варич випікає на замовлення торти.

"Замовляють часто, - розказує жінка. – На свята замовляють для дітей і дорослих, на корпоративи. Ціни в мене хороші. Рахую інгредієнти. Якщо робота не складна – 20 грн собі беру з кожного торта. Якщо клієнти хочуть щось вичурне – тоді 40 грн зверху накидаю, бо ж погратися мушу".

У 26-річної Марії Лещенко доньці виповнюється рік. Для свята вона замовила торт "Кутузов".

"Дитина в мене ще такого не їсть, але прийдуть гості, куми, – розказує Марія. - Хочеться і здивувати їх. Все таки це перше день народження в дитини. Має бути все гарно. Я й сама вмію й люблю пекти, але зараз дитина на руках, тому майже не займаюся випічкою".

Леся пояснює, що торт "Кутузов", зазвичай, робиться з мигдалем. У цьому його родзинка.

"Для тіста беру 100 г мигдалю, перемелюю його на блендері. Чим мілкіше, тим краще, – каже Леся. – Збиваю 3 яйця з склянкою цукру до утворення піни. Вводжу в масу 1 столову ложку меду і 100 г масла. Мед найкраще брати такий, котрий тече, а не загус. А масло найліпше, як кілька годин побуде без холодильника. Так усі інгредієнти легко збивати".

В збиту масу жінка додає 2 стакани муки та пів чайної ложки розрихлювача. Наприкінці всипає товчений мигдаль.

"Форму змащую вершковим маслом, – розповідає про технологію Леся. – Викладаю для початку тільки половину тіста. 15 хв печу при температурі 200 градусів у духовці, ще 15 хв печу при температурі 180 градусів. Другий корж печу так само. Якщо потрібно – тісто можна розділити на три порції, спекти три коржі".

Для крему жінка бере 250 г жирної сметани. Радить брати домашню, а не магазинну. Додає до сметани 100 г вершкового масла, пів склянки цукру, 2 чайних ложки ваніліну. Все змішує блендером.

"За рецептурою, до крему теж треба додавати 100 г молотого мигдалю. Але я зазвичай не додаю, аби клієнту торт по грошах нормально вийшов", – розказує жінка.

Збитий крем можна розділити на кілька частин та додати до кожної різнокольорові харчові барвники. Так зручніше буде ним малювати на поверхні торта.

Леся пише напис "Алісі – 1 рік", малює з кондитерського шприца квіти та орнамент.

Зараз ви читаєте новину «Торт "Кутузов" роблять з мигдалем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути