Понеділок, 23 травня 2016 21:40

Торт "Полуниця та шоколад" має приголомшливий вигляд
7

Фото: edimdoma.ru

Буває важко відмовитися від смачного десерту. Тим більше, якщо він зі свіжою полуницею та чорним шоколадом. Яскравий аромат ягоди переплітаючись з какаовими нотками, створюють незвичайну картину смаку. Цей торт просто неможливо не спробувати. Щоб з'явився апетит, достатньо одного тільки погляду.

Інгредієнти:

яйця - 1 шт

цукор - 50 г

борошно - 40 г

какао - 1 ст. ложка

розпушувач тіста - 1/2 ч. л.

суфле:

сметана домашня - 250 г

йогурт - 200 мл

цукор - 2/3 склянки

желатин - 15 г

желе "ківі" - 1 пакетик

полуниця - 500 г

ганаш:

шоколад - 100 г

вершки - 100 мл

Приготування:

Приготувати желе відповідно до інструкції на пачці, тільки води взяти на половину менше. Вилити желе в лоток і охолодити.

Бісквіт: яйце збити з цукром, поставивши ємність на каструлю з гарячою водою до збільшення в обсязі в 3 рази протягом 5-6 хв.

Зняти яєчну суміш з водяної бані і обережно додати суміш борошна з какао і розпушувачем. Перемішати до однорідної маси.

Дно форми для випічки застелити папером для випічки. Помастити тільки дно маслом і вилити тісто. Щоб бісквіт при випічці був рівний, треба покрутити кілька разів форму з тістом за годинниковою стрілкою.

Випікати при температурі 180 градусів 20 хвилин.

Охолодити, перевернувши бісквіт на решітку. Боки форми викласти папером для випічки, на дно покласти шоколадний бісквіт.

Частину полуниці розрізати навпіл і покласти щільно по периметру форми зрізом до боків форми. Іншу полуницю та желе порізати кубиками.

Для суфле: желатин залити 60 мл холодної води, дати набрякнути і потім розпустити на водяній бані.

Змішати сметану, йогурт, цукор і збити міксером до загустіння і збільшення в обсязі. Починати збивати треба з малих оборотів, поступово їх збільшуючи.

В кінці збивання тонкою цівкою влити розпущений желатин.

Викласти в суфле шматочки полуниці і желе, перемішати і вилити у форму.

Поставити в холодильник на 2 години для застигання.

Довести до кипіння вершки, зняти з вогню і додати поламаний на шматочки шоколад. Розмішати до однорідного стану.

Ганаш трохи охолодити і вилити поверх суфле.

Читайте також: Пиріг "Вишиванка" роблять з повидлом та двома видами тіста

Знову поставити в холодильник. Зняти з торта рознімне кільце і папір для випічки. Прикрасити торт полуницею і листочками свіжої м'яти.

Зараз ви читаєте новину «Торт "Полуниця та шоколад" має приголомшливий вигляд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 348
Голосування Чим закінчаться вибори у Білорусі?
  • Лукашенко втримає владу, придушить протести
  • У Білорусі буде революція, "майдан" і новий президент
  • "Бацька" схилять до компромісу. Будуть повторні вибори
  • Мені байдуже
Переглянути
Погода