пʼятниця, 13 грудня 2013 18:29

Торт "Майданівський" печуть за півгодини
7

Фото: Фото: Юлія ЛІпіч

Львів'янка Ірина Дмитришин для мітингувальників на Євромайдані готує різні страви. Нещодавно спекла торт, який в честь революції назвала "Майданівський".

"З донькою зібрали сумку — поклали ковбаси, м'яска запекли, салатики зробили. Дивимося, а нічого солодкого нема. Кажу доньці, аби півгодини почекала — за той час спекла свій улюблений торт, - розповідає жінка. - Рецепт від сусідки почула, але вона його "Смітником" називала. Питаю, чого така назва. Сказала, що готує цей торт з продуктів, які залишилися від інших приготувань. Я йому іншу назву дала - "Торт нашвидкоруч", бо досить швидко готується. А тепер у нього найкраща назва -"Майданівський".

Дмитришин для тіста бере три великих яблука. Очищає від шкірки, тре на грубій терці. 1 склянку маку запарює окропом, відливає воду, розтирає у макітрі. Додає до тертих яблук. 3 курячих яйця зі склянкою цукру збиває міксером. Все з'єднує. Додає чайну ложку соди, погашеної оцтом. Це можна замінити ложкою порошку до печива. Стільки ж дає амонію та дві столових ложки соняшникової рафінованої олії. Додає склянку пересіяного борошна, все добре вимішує. Продукти мають бути не холодні. Тісто розділяє на дві частини.

Кожен корж випікає по 15 хв. За той час з 300 грам масла та півлітри згущеного молока збиває крем. На ринку купує готове безе. Торт викладає у такій послідовності: корж — крем — безе — крем — корж. Зверху його прикрашає безе, посипає тертим шоколадом.

Зараз ви читаєте новину «Торт "Майданівський" печуть за півгодини ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути