У Великий піст треба їсти багато сої та нуту. Вони знижують холестерин та покращують роботу нирок.
Цей піст починається 15 березня і триває 47 днів. Він є найсуворішим. Заборонені м'ясо, молоко, яйця і усі продукти, до складу яких вони входять.
Про продукти, які варто вживати під час посту Gazeta.ua розповів Олександр Самоненко, шеф-кухар столичного ресторану "Айвенго".
Для поповнення запасів білка потрібно їсти шпинат, селеру, спаржу, курагу, чорнослив, ківі, халву та козинаки.
"Недооцінене в пісному меню насіння льону та кіноа. Ці продукти швидко втамовують голод. Тоді як перший продукт можна їсти в сухому вигляді, додаючи в салати чи каші. Насіння кіноа, потрібно розчинити у воді чи соці. Там воно набухне і збільшиться в об'ємі в 10 разів. Тому треба кидати потроху. Не більше столової ложки на склянку", - пояснює фахівець.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкорисніші продукти для оздоровлення в кінці зими
Кіноа можна змолоти сухим в блендері і підсипати у страви, як приправи. Смак у нього нейтральний, зате багато корисних речовин, які нормалізують роботу організму під час посту.
Насіння льону є лідером по вмісту антиоксидантів, які мають противірусну та антибактеріальну дію. Воно сповільнює розвиток злоякісних пухлин та старіння організму. У день достатньо їсти 1 ч. л. насіння льону або замінювати на лляну олію. Запивати теплою водою, але не гарячою, бо втрачає користь.
Щоб помножити унікальність насіння льону, його треба проростити. Його насипати тонким шаром на тарілці з водою і накрити марлею. Наступного дня проклюнуться паростки, які можна зберігати в холодильнику до 5 днів.
Рослинна дієта, згідно з дослідженням науковців з Німецького федерального інституту, провокує погіршення здоров'я кісток.
В експерименті брали участь 36 вегетаріанців і така ж кількість людей, які дотримуються змішаної дієти.
Коментарі