понеділок, 15 липня 2013 12:49

Тістечко роблять з в'ялених червоних апельсинів і лимону

Балканські солодощі "Пісні та тістечка" виробляє подружжя Тетяни на Марко Мілетичів. Готують їх з волоського горіху, арахісу, мигдалю, маку. Рецепти страв привіз з рідної Сербії Марко. Він вже півтора роки живе в столиці із дружиною киянкою.

"Тістечко з цукатами робимо з в'ялених червоних апельсинів, лимону. Подрібнюємо їх, змішуємо з цукровим сиропом", - показує на яскраво-помаранчевий кубик Тетяна.

На етнічному фестивалі "Країна мрій" продають одне тістечко по 5 гривень.

"Хотіли розпочати якийсь бізнес. Довго думали. На Святвечір Марко наробив солодощів. Пофотографували їх. Перед Восьмим березня виклали фото в інтернеті. Пішли замовлення. Тепер самі робимо доставку, або клієнти приїздять до нас".

Велика дерев'яна тарілка поступово пустішає. Марко докладає до неї политі чорним шоколадом кульки та нарізані кубиками тістечка з фундуком.

"У мене на кухні мама більше часу проводить, - каже чоловік. - У Сербії кухня — це жіноча справа".

"Але чоловіки смачніше готують. У нас Марко більше часу стоїть на кухні, - сміється Тетяна. - Серби на десерт роблять дрібні тістечка або торти. На останні не витрачають більше ніж півгодини. Щоб не пекти коржі, готують креми з фруктами, додають туди в основу печиво. Чекають, коли просякне. На великі свята, похорони чи весілля роблять щось на зразок нашої куті — перетерта пшениця з волоськими горішками і цукром. Завжди подають турецький рахат-лукум. Сербські застілля відрізняються від наших. У нас завжди столи ламаються від наїдків — 10 салатів, усе з майонезом, жирне. У Сербії просто — нарізка сухов`яленого м'яса, сири, трохи помідорів. Але сидіти за столами, говорити дуже люблять".

"Пісні та тістечка" мають зо 20 найменувань солодощів. Замовити їх можна в інтернеті. Смаколики радять зберігати до 14 діб.

Зараз ви читаєте новину «Тістечко роблять з в'ялених червоних апельсинів і лимону ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути