Салати можуть бути не тільки холодними, а й теплими. "Тайський" складається з м'яса та стручкової квасолі. Він швидко втамовує голод без відчуття важкості. Пікантною родзинкою цього салату є незвичайний соус, який на відміну від звичного майонезу, не затіняє смак інгредієнтів, а підкреслює його.
Інгредієнти:
300 г яловичої вирізки
500 г стручкової квасолі
вершкове масло - для обсмажування
1 пучок кінзи
1/2 цибулини
Для маринаду:
5-6 ст. л. соєвого соусу
3 ст. л. бальзамічного оцту
1 ч. л. меду
2 ст. л. олії
свіжий або сушений перець чилі за смаком
Приготування:
М'ясо обсмажити з усіх боків на сильному вогні на суміші вершкового масла та олії.
Запекти в духовці при 180 ° близько 20 хвилин.
Квасолю нарізати шматочками по 5 см, покласти в киплячу підсолену воду з додаванням 1/2 ч. л. питної соди.
Зварити до стану "аль-денте" (7-8) хвилин, відкинути на друшляк.
Перекласти у воду з льодом, знову відкинути і дати стекти воді.
М'ясо нарізати шматочками так як квасолю.
Скласти в миску, залити маринадом і перемішати.
Додати квасолю, перемішати і посипати дрібно нарізаною кінзою та цибулею.
Можна замість цибулі покласти часник.
Читайте також: В ароматну м'ясну паску додають варені яйця
Можна їсти відразу або поставити в холодильник на кілька годин.
Коментарі