Ексклюзиви
пʼятниця, 22 грудня 2017 11:30

Свиний язик зі спеціями нагадує італійську страву карпачо
11

Фото: Олег БОЖКО

Карпачо – це проста страва родом з Італії. Для карпачо тонко нарізають шматочки сирого м'яса, приправляють оливковою олією. За бажанням у заправку додають трохи оцту або соку лимона. Карпачо зазвичай подають як холодну страву або закуску. Згодом словом "карпачо" стали описувати майже будь-яку страву, коли продукт нарізають тонкими шматками і викладають на тарілку.

"Не обов'язково подавати страву так, як написано у класичних рецептах. Завжди можна експериментувати, додаючи щоразу нові складники або готуючи по-іншому. Наприклад, зовсім не обов'язково подавати м'ясо сирим. Значно більше людей звикли до смаженого, відвареного", - каже відомий український кухар Євген Клопотенко.

Він пропонує приготувати вдома карпачо зі свинячого язика, звареного у спеціях.

"Спеції можна покласти ті, які є у вас вдома. Це і є ваша кулінарна фантазія. Для цієї страви раджу зробити дуже смачний і простий у приготуванні соус: мед можна змішати з гірчицею, медом і соком лимона. А сам язик варять приблизно півгодини. Все частіше мене просять не смажити, а варити м'ясо. Люди зараз більше захоплюються здоровою і корисною їжею і просять приготувати щось дуже просте і всім зрозуміле", - каже кухар.

Автор: Олег БОЖКО
 

Карпачо зі свинячого язику, відвареного у спеціях від кухаря Євгена Клопотенко

Інгредієнти на дві порції:

Свиний язик – 1 штука

Мед – одна чайна ложка

Яйце – 1 штука

Гірчиця – 2 столові ложки

Насіння сушеного фенхелю – на кінчику ножа

Сушений перець чилі – на кінчику ножа

Кориця – 1 паличка

Аніс – дві зірочки

Сік половини лимону

Сіль – за смаком

Автор: Олег БОЖКО
 

Приготування:

Спеції (перець чилі, аніс, корицю, насіння фенхелю) змішати й всі разом перетерти у ступці до отримання однорідного порошку.

Поставити на плиту каструлю із водою, почати нагрівати. Підсолити воду. Відварити у ній язик разом зі спеціями. Варити протягом приблизно півгодини на маленькому вогні. Після варіння почистити язик і порізати його тонкими скибочками.

Приготувати соус: у окремій невеликій посудині змішати гірчицю, лимонний сік та мед.

Відділити жовток яйця від білка. Додати жовток до соусу з меду та гірчиці, ще раз все перемішати.

Викласти язик на тарілку і подавати страву разом із соусом. Прикрасити зеленню.

Зараз ви читаєте новину «Свиний язик зі спеціями нагадує італійську страву карпачо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути