




Суші люблять багато людей, але не усі з них уміють правильно їх згорнути. Для цього потрібні певні навички. А суші-торт готується набагато простіше і швидше. Він є прекрасною альтернативою ролів. До того ж оригінальний вигляд страви уже сам по собі пробуджує апетит.
Інгредієнти:
Рис для суші - 120 г
Рисовий оцет - 4 ст. л.
Цукор - 2 ст. л.
Сіль - 1 ч. л.
Для начинки:
Листя норі - 1 лист
Свіжий лосось - 500 г
Масло авокадо - 2 ст. л.
Великий огірок - 1 шт.
Авокадо - 1 шт.
Семена кунжуту - 4 ст. л.
Приготування:
Замочити рис в холодній воді на годину. Підігріти рисовий оцет, розчинити у ньому цукор і сіль. Залишити його до повного охолодження.
Потім відкинути рис на сито і залишити ще на 30 хвилин. Перекласти рис в каструлю з 360 мл води.
Закип'ятити і варити рис 5 хвилин. Не знімати кришку і зменшити вогонь до мінімуму. Варити рис ще 5 хвилин.
Потім зняти каструлю з вогню і дати рису постояти під кришкою ще 10 хвилин.
Додати оцет і трохи перемішати рис. Дати рису охолонути до кімнатної температури.
Нарізати лосося маленькими шматочками. Змішати його з насінням кунжуту і маслом авокадо.
Почистити від шкірки огірок і порізати не дуже тонкими скибочками.
Почистити авокадо і також нарізати. Лист норі вирізати за розміром форми для торта і покласти на її дно.
Намочити руки і викласти на норі половину рису. Добре утрамбувати його.
Читайте також: Овочі на грилі печуть з ароматною петрушкою та лимонним маринадом
Зверху покласти огірок, авокадо і лосось. Повторити шари ще раз.
Готовий торт поставити в холодильник до моменту подачі страви на стіл
Коментарі