Шоколадні кекси смачні самі по собі. Але смак їх уже настільки звичний, що трохи набрид. Для різноманітності можна зробити їх із малиновим киселем. Ягідний аромат та присмак вирізнить цей шоколадний десерт з-поміж інших.
Інгредієнти:
Кисіль малиновий 50 г
Вершки 20% 100 мл
Кисіль чорничний 50 г
Масло солодко-вершкове 82% 30 г
Гіркий шоколад 60 г
Цукор 30 г
Яйця 2 шт.
Борошно 30 г
Свіжі ягоди 20 г
М'ята 3 г
Приготування
Постійно помішуючи, прогрійте вершки, масло, цукор, шоколад, щоб маса стала однорідною. Охолодіть масу до кімнатної температури.
Збийте яйця. Додайте їх в масу, а потім і борошно. Все ретельно перемішайте.
Форму для випікання обсипте невеликою кількістю цукру. Вилийте масу і випікайте в розігрітій духовці при температурі 180 ° С 7-10 хвилин.
Готовий кекс дістаньте з форми і гарячим викладіть в тарілку.
Читайте також: Ніжне бланманже має насичений кавовий смак
Для соусу налийте навколо чорничний і малиновий киселі (акуратно, не змішуючи). Прикрасьте ягодами і листочками м'яти.
Коментарі