Бланманже - красива назва молочного желе. Ніжний кавовий смак цього десерту вирізняється між рештою желе. Його можна робити будь-якою формою. Все одно в кінцевому результаті буде смачно і зовні вишукано.
Інгредієнти:
Молоко 250 мл
вершки 200 мл
розчинна кава 2-3 ч. л.
цукор 100 г
желатин 20 г
вода тепла 50 мл
Приготування
У каструлю наливаємо молоко і підігріваємо його майже до кипіння.
Висипаємо цукор, змішаний з розчинною кавою. Ложкою перемішуємо, повертаємо каструлю на плиту і підігріваємо до розчинення цукру і крупинок кави.
Даємо кавової суміші закипіти. У кипляче молоко з кавою і цукром вливаємо вершки.
Знову підігріваємо, але не до кипіння, щоб не згорнулися вершки. Знімаємо з вогню.
Швидкорозчинний желатин заливаємо теплою водою і залишаємо на кілька хвилин розбухати.
Після того, як желатин вбере всю воду і загусне, ставимо його на водяну баню і підігріваємо до розчинення всіх грудочок. Желатин стане однорідною рідкою масою.
Виливаємо желатин в гарячу суміш з молока, вершків і кава з цукром. Збиває міксером. Желатин повинен рівномірно розподілитися по всьому об'єму.
Наповнюємо сумішшю порційні формочки або креманки. Прибираємо кавове желе в холодильник і залишаємо до повного застигання десерту.
У маленьких формочках желе застигне через 1-1,5 години, велику форму потрібно тримати 3-4 години.
Бланманже подають охолодженим.
Якщо заливали десерт в порційні силіконові формочки, то потрібно акуратно відігнути краю і зняти форми.
Читайте також: Яскравий торт зі смаком ківі готується без випікання
Або опустити формочку на кілька секунд в гарячу воду і швидко зняти. Якщо желе готували в склянках або креманках, то подають його в тому ж посуді, в якій десерт застигав.
Прикрасити десерт можна кольоровим кондитерським драже, збитими вершками, шоколадом або кавовими зернами.
Коментарі